1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Atış'tan karne günü mesajı

VALİ ATIŞ'IN KARNE GÜNÜ MESAJI

Adana Valisi İlhan Atış, "Çocuğunuz takdir ve teşekkür belgeleri aldığında ne kadar mutlu oluyorsanız, başarısızlığından da ne kadar sorumluluğunuzun ve payınızın bulunduğunu da aklınızdan çıkartmayınız" diyerek velileri uyardı.

Vali Atış, yaptığı açıklamada, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimde toplam 954 okulda görev yapan 19 bin 136 öğretmen ve yaklaşık 472 bin 820 öğrenci ile birlikte 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılını başarıyla tamamladıklarını belirtti.

Öğrencilik yaşamının en önemli günlerinden birisinin karnelerin alındığı gün olduğunu vurgulayan Atış, bazı öğrenciler için karnelerin coşku, sevinç ve gurur duygusu yaratırken, bazıları için de üzüntü verici olduğunu ifade etti. Atış, "Dünyaya kazandırdığınız ve canınızdan çok sevdiğiniz çocuklarınızın karnelerindeki başarı ve başarısızlığı değerlendirirken, karnenin çocuğunuzun birinci ve ikinci dönemdeki derslerde yaptığı çalışmalarının notlarla ifade edildiği bir belge olduğunu ve hiçbir zaman çocuğunuzdan daha önemli olmadığını unutmayınız. Çocuğunuz takdir ve teşekkür belgeleri aldığında ne kadar mutlu oluyorsanız, başarısızlığından da ne kadar sorumluluğunuzun ve payınızın bulunduğunu da aklınızdan çıkartmayınız" dedi.

Velilere uyarıda bulunan Vali Atış, şunları kaydetti:

"Hepimiz, çocuklarımız başarılı olduklarında gururlanır, başarısız olduklarında da üzülürüz. Eğer çocuğumuz başarısız bir karne getirmişse, olumsuz tepkiler vermeden çocuğun başarısızlık nedenleri üzerinde duralım. Karne her şey demek değildir, karnedeki notlar değişebilir, fakat çocuğunuzun kişiliğinde açacağı yaralar onun tüm hayatını olumsuz yönde etkiler. Burada üzerinde durulması gereken husus başarısızlıktan önce, çocuğu başarısızlığa iten nedenler bilinmeli ve bu nedenler ortadan kaldırılmalıdır. Bunun için yeni öğretim yılı başında veli-öğrenci-öğretmen işbirliği ile gerekli önlemleri alarak, öğrencilerin kişisel kapasitesini en üst düzeyde kullanmaları sağlanmalıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2011 Perşembe 14:03:01
Güncelleme :16 Haziran 2011 Perşembe 21:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?