3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Atış'tan spor tesislerinde inceleme

Adana Valisi İlhan Atış, Onur Mahallesinde yapımı devam eden eğitim kampusu ve spor kompleksinin, sosyo-ekonomik açıdan geri kalmış bir bölgede çocuklar ve gençlerin daha iyi eğitim almaları ve spor yapmalarına imkan sağlayacağını söyledi.

Vali Atış, beraberinde yetkililer ile birlikte merkez Seyhan ilçesi Onur Mahallesinde 80 dönüm alan üzerinde 3 ilköğretim okulu, 1 lise, 1 anaokulu ve halk eğitim merkezinin bulunduğu ve 2 okulun daha yapılması planlanan eğitim kampusu içerisindeki spor kompleksini gezdi.

Kampus içerisinde bulunan ve yapımı tamamlanma noktasında olan spor salonu ile açık spor sahalarının okullara ve çevre gençliğine hizmet vereceğini belirten Vali Atış, “Sosyo-ekonomik açıdan geri kalmış bir bölgede çocuklarımızın ve gençlerimizin daha iyi eğitim almaları ve spor yapmaları için bu tesisler bölge halkının her zaman hizmetinde olacaktır” dedi.

Vali Atış ve beraberindekiler yapılan incelemenin ardından mahalledeki çocuklara kitap hediye etti. Atış, daha sonra Türkiye’de tek olma özelliği taşıyan ve olimpik standartlara getirilen yüzme, sutopu ve senkronize yarışmalarına uygun olarak yenileme çalışmaları devam eden yüzme tesisinde incelemelerde bulundu.

1938 yılında hizmete giren yüzme tesisinin zaman içerisinde onarımının yapıldığını, ancak artık hizmet veremez hale geldiği için yeni baştan yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Atış, “Bu tesis beni çok heyecanlandırmaktadır. Çünkü uluslararası standartlara getirilen bu tesiste yine Adana’nın yenilmez armadası, Mustafa ve Erdal Acetler, Ayhan Karataşlar yetişecektir” dedi.

İhale bedeli 4 milyon 650 bin YTL olan ve yapımı devam eden yüzme tesisinde kapasitesi genişletilerek olimpik standartlara getirilen 2 açık ve yarı olimpik 1 kapalı yüzme havuzu ile toplantı odaları ve çok amaçlı salonlar bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 15:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan göktaş IP: 88.231.35.xxx Tarih : 4.12.2008 21:21:12

sayın valli fırınlarıda kontrol edın ekmeyın eskı şeklı daha guzeldı rica edıyorum