4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Atış'tan yeni eğitim yılı mesajı

Adana Valisi İlhan Atış, geleceğin teminatı çocuklara çağdaş bir eğitim vermenin çabası içinde olduklarını bildirdi.

Atış, 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı'nın başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza çağdaş bir eğitimi vermenin çabası içinde olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

Bugün dünyanın gelişmiş ülkelerinin, eğitim öğretime en fazla yatırım yapan devletler olduğunu vurgulayan Atış, şunları kaydetti:

"Eğitim, bir milletin bekasını sürdürebilmesi için gereken en önemli unsurların başında gelir. Geri kalmış ülkelere bakıldığında eğitim seviyesinin çok düşük olduğu görülecektir. Ulu önder Atatürk, eğitimin önemini 'Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı ve yüce bir toplum halinde yaşatır ya da onu köleliğe ve yoksulluğa iter.' sözüyle en güzel şekilde ifade etmiştir. Önümüze konan hedef çok büyüktür; 'Çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmak.' Tarihinde dünya medeniyetleri kurmuş, insanlığa yön vermiş yüce Türk Milleti, bu hedefe de mutlaka ulaşacaktır."

Mesajında öğretmen ve öğrencilere seslenen Atış şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi 'Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı. Gerçek zaferi siz kazanacak ve devam ettireceksiniz ve mutlaka başarılı olacaksınız. Ben ve sarsılmaz imanla bütün arkadaşlarım, sizi takip edeceğiz ve sizin karşılaşacağınız engelleri kıracağız'. Bu vesileyle, 14 Eylül’de eğitim öğretime başlayan anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerimize, 24 Eylül’de öğretime başlayacak tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize başarılar diliyorum."
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 11:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?