4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ATM farelerine oksijen şoku!

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün ATM çetesine yönelik 6 ilde eş zamanlı düzenlediği "Oksijen" adlı operasyonda, aralarında çetenin hukuk danışmanı emekli hakimin de bulunduğu 2'si kadın 16 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, ATM cihazlarını oksijen kaynağıyla patlatarak soyan çetenin lideri C.Ö. (36) ile H.S. (32), A.Ö. (27) ve Z.T. (30) Düzce'deki son işlerinde yakalandı.

ATM'lerden çaldıkları paralarla İngiltere'ye gitmeyi planlayan çete mensuplarının tutuklanmasının ardından çetenin diğer uzantılarının ortaya çıkarılması ve faili meçhul ATM soygunlarının aydınlatılması için Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 6 ilde 6 ay süren bir çalışma başlattı.

Adana, İstanbul, Mersin, Gaziantep, İzmir ve Kocaeli'de eş zamanlı düzenlenen "Oksijen" adlı operasyonda, aralarında 2 kadın ile çetenin hukuk danışmanlığını yapan emekli hakim S.M.'nin de bulunduğu E.U. (30), O.U (33), A.D. (52), A.G. (20), S.G. (32), V.Y. (22), M.G. (50), A.Ö. (36), T.G. (26), M.K. (26), F.B. (33), T.M: (57), M.B. (50), A.D. (29) ve M.G. (32) adlı kişiler yakalandı.

Son 2 yılda oksijen kaynağıyla patlattıkları ATM'lerden 1 milyon TL çaldıkları belirlenen çete mensuplarının bu paralarla üçüncü şahıslar aracılığıyla ev ve araba satın aldıkları, barlarda eğlendikleri tespit edildi. Çete mensuplarının soyacakları ATM'yi belirledikten sonra gizli kamera yerleştirdikleri araçlarıyla etrafı gözetledikleri, ATM cihazının data hattını keserek alarmının çalmasını sağladıkları ve gelen polis ekiplerinin olay yerinden ayrılmasından sonra oksijen kaynağıyla patlattıkları ATM'nin kasasından paraları çaldıkları öğrenildi.

Kar maskesi takan çete üyelerinin ayrıca delil bırakmamak için olay sırasında eldiven kullandıkları, sigara içmedikleri, her soygunda yeni aldıkları cep telefonu numarası kullandıkları belirlendi. Gözaltına alınan emekli hakim S.M.'nin ise çeteye hukuk danışmanlığı yaptığı öğrenildi.

Zanlılar, Adana Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 13:46:28
Güncelleme :3 Temmuz 2009 Cuma 13:50:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?