2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

ATM hırsızları kıskıvrak yakalandı

Adana'da bir bankaya ait ATM'yi soymak isteyen 2 kişi polis tarafından nefes kesen kovalamaca sonucu kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre saat 02.30 sıralarında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Merkezi Kafeterya yakınında bulunan İş Bankası'na ait ATM, 2 kişi tarafından soyulmak istendi.

ATM'nin arkasındaki kapağı oksijen kaynağıyla açan 2 zanlı, alarm cihazını da ses çıkarmaması için yanlarında getirdikleri içi su dolu kovaya bıraktı.

ATM'nin diğer uyarı sisteminin bağlı olduğu İstanbul'daki güvenlik merkezine sinyalin ulaşması üzerine görevliler, Adana'da Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Harekete geçen polis ekipleri, ATM'nin arka kapağının açıldığını belirlemesi üzerine üniversitenin giriş ve çıkış yolları kapatılarak çevrede geniş çaplı önlem alındı.

ATM'yi soymak isteyen zanlılar, polisin geldiğini farkedince yerleşke içinde kaçmaya başladı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Yanık Ünitesi'ne arka tarafındaki camını kırarak giren ve bu sırada sağ elinden yaralanan zanlılardan biri, kaçmak için görevli hemşireden yardım istedi. Hastaneye giren polis ekipleri, bütün bölümleri didik didik aradı. Polisin, hastane içinde kaçmaya çalışırken yakaladığı İ.K. (27), camı kırdığı sırada elinden aldığı yara nedeniyle hastanenin acil
servisinde tedavi altına alındı.

Bu arada, zanlı S.A. (30) ise hastanenin acil servisinde tedavi gören bir hastanın bahçede bekleyen yakınlarının yanına oturarak polisten kaçmaya çalıştı. Bu sırada ise zanlı, hastanenin güvenlik görevlilerinin kendisinden şüphelenmesi üzerine yakalandı. Olayla ilgisinin bulunmadığını ifade eden zanlı S.A., suçsuz olduğunu ileri sürdü.

ATM'ye bağlı alarm cihazı su dolu bir kovanın içinde bulunurken, çevrede yapılan aramalarda ise eldiven ve çalılık alanda atılı vaziyette oksijen kaynağı bulundu.
ATM'nin bulunduğu yere 2 ayrı otomobille geldikleri öğrenilen zanlıların, olayı gerçekleştirmeden önce ATM'ye bağlı olan bazı kabloları da kestikleri belirtildi.
Öte yandan, İş Bankasına ait ATM'nin daha önce yanında bulunan Vakıfbank'a ait ATM de 21 Temmuz 2008 tarihinde açılarak kasasında bulunan 48 bin YTL çalınmış, alarm cihazı olay yerinde su dolu kovanın içinde bulunmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 12:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?