4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ATO Başkanı Baş'ın 'Forum' gururu

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, 12-13 Ocak tarihlerinde düzenlenen 3. Adana Uluslararası Ekonomik İşbirliği Forumu'nun (AIFEC), Adana'da istenildiği taktirde neler yapılabileceğini göz önüne serdiğini belirterek, "Adana Ticaret Odası olarak sürekli bir şeylerden yakınmak yerine yeni açılımlar sağlamayı hedefliyoruz. AIFEC de, bu anlamda çok önemli bir boşluğu gidermiştir. Forum kapsamında sermaye ve ticaretin ulusal ve uluslararası taraflarını bir araya getirmeyi başardık. Bundan sonraki görev iş adamlarımıza düşmektedir" dedi.

Baş, yaptığı açıklamada, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri Adana Uluslararası Ekonomik İşbirliği Forumu ile dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda tüccar, yatırımcı ve ticaret ataşesinin Adana iş dünyasıyla buluşmasını sağladıklarını kaydetti.

ABD, İtalya, Almanya, İngiltere, İspanya, Belarus, Sudan, Rusya, Lübnan, Cezayir, Güney Afrika, Suriye, Kongo, Romanya, Kamerun, Nijerya, Mısır, Ukrayna, Avusturya, Azerbaycan, Tunus ve İsviçre'den yatırımcı ve iş adamlarından geniş bir katılım sağlanan forumun, özellikle ekonomik krizin hüküm sürdüğü bir dönemde yapılmış olmasının önemini daha da artırdığına dikkat çeken Baş şunları söyledi: "Forum süresince, Ortadoğu ülkelerine açılan bir kapı niteliğinde olan bölgemizin jeopolitik özelliği üzerinde duruldu. Bu özellik, Hacı Sabancı Organize Sanayi ve serbest bölgelerimize düzenlenen gezilerle daha da pekiştirilmiştir. Böylelikle bölgemizde uygun iş ortakları ve iş imkanları arayan yabancı yatırımcılara, Adana üzerinden Ortadoğu ve Arap ülkeleri pazarlarına nasıl rahatlıkla açılabilecekleri ve Adana'nın uluslararası ticaretin gelişimi bakımından tartışılmaz bir merkez konumunda bulunduğu etkili bir şekilde anlatılmıştır. Adana Uluslararası 3. Ekonomik İşbirliği Forumu, ABD'de başlayıp Türkiye'yi de etkisi altına alan ekonomik krizde pazar kaybeden ve yeni arayış içindeki işadamları için de umut kapısı haline gelmiştir. Forum kapsamında sektörel toplantılar, AB'ye uyum konferansları yapılırken, Türk ve dünya ekonomisinde yaşanan son gelişmeler değerlendirilmiştir. Organizasyondaki mobilya, gıda ve tarım, tekstil, inşaat ve enerji sektörlerinde toplantılar ve ikili işbirliği görüşmelerine katılan işadamları, yabancı ülkelerin ticari ataşeleri ve işadamlarıyla bağlantı kurarak, karşılıklı yatırım olanaklarını irdeleme şansını elde etmiştir."

Adana Ticaret Odası olarak dünya ekonomisini Adana'da buluşturmayı hedeflediklerini ve bunu da başardıklarını vurgulayan Baş, "Adana artık ekonomik ve sosyal bakımdan kabına sığmayan bir kent olabilme yolunda hızla ilerlemektedir. Bu nedenle de özellikle ekonomik alandaki potansiyelinin en etkili biçimde değerlendirilmesi gerekmektedir. Günümüzde özellikle iletişim araçlarının gelişimi ile üretim ve ticaret küreselleşmiştir. Bu nedenle Adana'nın ufkunun uluslararası ticarete yöneltilmesi de kaçınılmaz bir gerçek haline gelmiştir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 13:04:33
Güncelleme :20 Ocak 2009 Salı 13:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?