3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

ATO Başkanı Baş'tan çağrı!

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, son günlerde yaşanan olayların başta iş dünyası olmak üzere her kesimi olumsuz etkilediğini ifade ederek, "Ekonomik göstergeler, reel anlamda iç açıcı değil. Ancak, kriz geldi, geliyor söylemleriyle bir yere varılamaz. Çünkü krizin adı bile tüm dengeleri sarsmaya yetiyor. O nedenle sağduyulu davranmalı, moralimizi bozmamalıyız" dedi.

ATO'nun 6 ayda bir gerçekleştirdiği Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda, ülke gündemi ve ekonomik gelişmelere ilişkin görüşler dile getirildi. ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Oda Başkanı Şaban Baş, ülke gündeminin her gün yeni bir olayla gerildiğini söyledi.

Gerginlik ortamının en başta ekonomiyi olumsuz etkilediğini ifade eden Baş, yaşanan olayların akışına kapılmak yerine, dik ve dengeli duruşun devam ettirilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
"Ülke gündemi cadı kazanı gibi. Ateşin söndürülmesi gerektiği bu günlerde tersine uygulamalara tanık oluyoruz. Hassas dengelere bağlı olarak sürdürülmeye çalışılan ekonomi, gerginlik ortamından kaynaklanan çalkantılarla kırılgan bir dönem geçiriyor. Kırılganlığın olumsuz yansılamaları, ne yazık ki Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da etkisini göstermeye başladı. İş dünyasının temsilcileri olarak, krizden mal kurtarma eğilimini bir kenara bırakıp, sağduyulu davranmamız lazım. Türkiye'de, 2001 yılındaki krizin benzerinin yaşanacağına inanmıyorum. Bizlere düşen görev, moralsizliği bir yana iterek, işimizi daha iyi yapmaya çalışmaktır. Çünkü İMKB ve bankalardaki yabancı sermaye payı, Cumhuriyet tarihinin en üst noktasında. Yabancı sermaye, bizlerin telaşını, kriz havası olarak algılıyor. Sonuç olarak krize kendi elimizle davetiye çıkarıyoruz."

ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek de, yıllarca anlatılmaya çalışılan Teşvik Yasası'ndaki çarpıklıkların, son günlerde etkisini göstermeye başladığını belirterek, "Piyasalardaki hafif bir dalgalanma, çeşitli teşviklerden yararlanamayan fabrikaların güç duruma düşmesine, hatta kapanmasına neden olmaktadır. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde kısa süre içinde 3 tekstil fabrikası kapandı. Bunun daha da artabileceği belirtiliyor. Adana Ticaret Odası olarak, sorunu Ankara'ya taşıyarak çözüm bulunmasını sağlamalıyız" diye konuştu.

Daha sonra ATO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri söz alarak sorunlara ilişkin görüşlerini dile getirdiler.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 13:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eda gürbüz IP: 85.104.55.xxx Tarih : 31.03.2008 13:16:03

BAŞKANIMIZ GEREKEN HER ŞEYİ YAPACAĞINA İNANAN BİRIYIM BAŞKANIMA VE ODA YÖNETIMINE BAŞARILAR DİLERIM.