5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

ATO Başkanı'nından ilginç çağrı

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı ve Başkan Adayı Şaban Baş, 3 Mart Perşembe günü yapılacak genel kurulda oy kullanacak 15 bin üyeye, "Silahınızı, bıçağınızı evde bırakın gelin. Adana’ya ve ATO’ya yakışır bir seçim yapalım" çağrısı yaptı.

ATO’da Meclis Üyesi Necdet Güzeloğlu’nun da bulunduğu basın toplantısında 18-19 Şubat 2005 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü’nün de katıldığı 1. Adana Uluslararası Ekonomik İşbirliği Forumu’nun başarıyla gerçekleştirildiğini belirten Baş, foruma destek veren hükümet temsilcileri, milletvekilleri ve bürokratlara da teşekkür etti.

Foruma Türkiye’nin değişik yerlerinden 204 yerli firma ile Suriye, Lübnan, Ürdün, Irak, İran, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, KKTC, Mısır ve AB üyesi olan Fransa, İngiltere, İtalya ve Almanya’dan 152 yabancı firma temsilcisinin katıldığını, özellikle tekstil, gıda, tarım, makine ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmaların 2 gün boyunca ikili görüşmeler yaparak, işbirliği imkanlarını tartıştıklarını ifade eden Baş, "Bu forum ilk kez dış dünyaya açılmayı hedefleyen firmalar için önemli bir fırsat olmuştur. Bossa fabrikaları, İtalyanlarla 1.5 milyon dolarlık iş bağlantısı sağlamış, Mitsubishi de görüşme halindedir. Diğer firmaların da 50 milyon dolara yakın bağlantı kurduğu tespit edilmiştir. Foruma katılan firmaların yüzde 95’i de bu buluşmadan memnun kalmış, memnun ayrılmıştır" dedi.

Başkan Baş, 3 Mart 2005 Perşembe günü yapılacak ATO seçimleriyle ilgili olarak oy kullanacak 15 bin yakın üyeye çağrıda bulunarak, "Silahınızı, bıçağınızı evde bırakın gelin. Adana’ya, ATO’ya yakışan demokratik bir seçim olsun istiyoruz. Oy kullananlar da seçim bitmeden sandık kurulu başında beklemesinler. Oy kullananlar gitsin ekmeğine baksın. Biz rahatız, sıkıntımız yok. Yaptıklarımızla övünüyoruz. Adana için çok şeyler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Meslek komitem sağ olsun bana rakip çıkarmıyor. 42 meslek grubundan seçilecek 99 arkadaş belli olduktan sonra ben de listemi belirleyeceğim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 17:33:25
Güncelleme :1 Mart 2005 Salı 17:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?