4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ATO Dış Ticaret semineri 20 Nisan'da

Adana Ticaret Odası (ATO) ile Avrupa İşletmeler Ağı işbirliğiyle düzenlenen, "Sertifikalı Dış Ticaret Eğitim Semineri" 20 Nisan-2 Mayıs 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ATO Yönetim Kurulu adına Başkan Şaban Baş, yaptığı açıklamada, küresel krizin ekonominin hemen her kesiminde ağır bir şekilde hissedildiği bir dönemde dış ticaret eğitimlerinin büyük önem taşıdığını; bu düşünceler ışığında, Adana dış ticaretinin etkinleştirilmesinde yaşanan dış ticaret elemanı açığının karşılanması amacıyla bu seminerin düzenlendiğini belirtti.

Baş, böylelikle halen dış ticaret yapan firmalarda çalışan elemanların becerilerinin geliştirilmesi ve üniversite mezunu gençlerin dış ticaret alanında yetiştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Adana Ticaret Odası tarafından son yıllarda düzenlenen dış ticaret seminerlerine yoğun bir katılımın yaşandığını ve şimdiye kadar binin üzerinde dış ticaret elemanının eğitildiğini hatırlatan Baş, “Dış ticaret seminerlerine yönelik yoğun talep, sektörde eğitimlere büyük ihtiyaç duyulduğunun da en somut ifadesidir. Döviz kurlarındaki artış, ihracatın önümüzdeki yıllarda da Türk ekonomisinin parlayan yıldızı olmayı sürdüreceğine işaret etmektedir” dedi.

Seminer süresince, “Türkiye ve dünya ihracatının genel değerlendirilmesi, Türkiye ve dünya ithalatının genel değerlendirilmesi, dış ticarette temel esaslar, ihracat mevzuatı ve uygulamaları, ithalat ve gümrük işlemleri, dış ticarette kullanılan temel bilgiler (ithalat ve ihracat), dış ticarette temel uygulamalar, ihracatta devlet yardımları, e-ticaret, uluslararası pazarlama, İngilizce ve Türkçe yazışmalar” başlıklı konular ülkemizin alanlarında en uzman kişileri tarafından anlatılacak.

Katılımın sınırlı tutulduğu ve başvuruların 17 Nisan tarihinde tamamlanacağı seminer, üç hafta süresince 9 iş günü olarak; 20-21-22-24-27-28-29 Nisan ve 1-2 Mayıs 2009 günleri arasında Adana Ticaret Odası Meclis salonunda gerçekleşecek.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 11:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?