4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ATO Meclisini yöneten ilk kadın

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkan Vekili Sümer Şen, 115 yıllık ATO tarihinde Meclis’e başkanlık eden ilk kadın unvanını aldı.

Bu oluşumun, kadın erkek eşitliğinin kağıt üzerinde kalmadığına yönelik önemli bir gösterge olduğuna işaret eden Şen, “Adana Ticaret Odası, toplumumuzda henüz tam olarak sağlanamayan kadın-erkek eşitliği açısından çok önemli bir sınav vermiştir. Kentin ticaretine yön veren ATO Meclisi’ne Başkanlık etmek, hayatımın en önemli ve gurur verici olayı olmuştur” dedi.

Adana Ticaret Odası’nın Nisan ayı olağan Meclis toplantısı, tarihinde ilk kez bir kadın üyenin başkanlığında ve katip üyeliğinde gerçekleşti. Meclis Başkanı Behiç Pakyürek’in iş seyahati dolayısıyla yurtdışında bulunmasından dolayı katılamadığı Nisan ayı Meclis toplantısına Vekili Sümer Şen başkanlık yaptı. ATO Meclisi’nin bir diğer kadın üyesi olan Figen Çölgüneş’in katipliğinde, 105 kişilik ATO Meclisi’ni yöneten Sümer Şen, böylesine bir deneyimi ilk kez yaşamasına rağmen, alınan kararlar ve oylamalar sırasında başarıyla görev yaptı.

Yaklaşık 2.5 saat süren toplantının ardından bir açıklama yapan Sümer Şen, Adana’daki 45 ayrı sektörü temsil eden seçkin üyelerin bulunduğu ATO Meclisi’ni yöneten ilk kadın başkan olmanın gururunu ve heyecanını birlikte yaşadığını söyledi.

Yılda bir kez Dünya Kadınlar Günü’nde yapılan açıklamalarla gündeme gelen kadın-erkek eşitliğinin, Adana Ticaret Odası’nda kağıt üzerinde kalmadığının böylelikle somut bir şekilde ortaya konduğunu kaydeden Şen, “Adana Ticaret Odası, yaşanan seçimler sırasında yönetime seçilen kadın oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olmasıyla dikkatleri çekmişti. Nisan ayı olağan Meclis toplantısına başkanlık etmem de, ATO’nun gerek kadın-erkek eşitliği, gerekse demokrasi anlayışını en somut şekilde ortaya koymuştur. Oldukça heyecan verici bu görevi başarıyla yerine getirmenin yanı sıra ATO tarihinde ilk olmak benim için ayrıca büyük bir onurdur. Beni bu göreve layık gören, toplantı sürecinde heyecanımı önleyen, işimi kolaylaştırarak yardımcı olan başta Yönetim Kurulu Başkanımız Şaban Baş olmak üzere tüm Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

ATO Başkanı Şaban Baş da, Adana Ticaret Odası’nın gerek hizmetleri, gerekse yönetim anlayışıyla, “Ezberbozan” konumuna geldiğini belirterek, “Kentin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı ve söz sahibi olabilmesine yönelik hizmetlerimizi, Meclis toplantımızı 115 yıllık tarihinde ilk kez bir kadın üye Başkanlığı’nda gerçekleştirerek demokrasiye olan inancımızla da bütünleştirdik. Ulu önderimiz Atatürk’ün izinde yürümenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Meclis toplantımızı başarıyla yöneten Sümer Şen ve Katip Üye Figen Çölgüneş’i kutluyor, ATO tarihinde bir ilkin yaşanmasını sağladıkları için kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Adana Ticaret Odası, kentimizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda gerçekleştirdiği hizmet ve yaklaşımlarını bundan böyle de artırarak sürdürecektir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 11:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?