4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ATO üyeleri Halep'te

Adana Ticaret Odası’nın (ATO), “Gıda Maddeleri İmalatçıları ve Toptancıları” ile “Gıda ve Tekel Maddeleri ile Temizlik Ürünleri Tacirleri” meslek gruplarında faaliyet gösteren 68 üyesinden oluşan heyeti, Halep’te düzenlenen 2. Uluslararası Halep Gıda ve Temizlik Ürünleri Fuarı’na katılarak Türkiye ile Suriye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilebilmesine yönelik incelemelerde bulundu.

Meclis Üyeleri Zübeyt Şendur, Adem Çalışkan, Mehmet Aras ve Ahmet Cavlak ile Meslek Komitesi üyeleri Hasan Karabulut, Mehmet Zakir Boran, Zeki Kayak, Gazi Boynueğri, Halil Kurt, Erdinç Güneyli ve Selahattin Nas’ın da aralarında bulunduğu ATO Heyeti, tıkanma noktasına gelen gıda sektörüne yeni pazarlar bulmak amacıyla Halep’teki 2. Uluslararası Halep Gıda ve Temizlik Ürünleri Fuarı’na katıldı.

Katılımcı firmaları ziyaret ederek ürünler hakkında bilgi alan heyetteki ATO üyeleri, Suriye ile Adana arasındaki ticaret hacminin artırılmasına yönelik ciddi potansiyel bulunduğu görüşünde birleştiler. Heyet üyeleri, Suriye ile Adana arasındaki uzaklığın, karayolu ile sadece 4 saat olduğuna işaret ederek, “Her geçen gün büyüyen Suriye ekonomisi, doğal olarak çevresindeki ülkeler için önemli bir potansiyel olma yolunda hızla ilerliyor. Dolayısıyla Suriye ile olan mevcut ticaretimizi mutlaka artırmalıyız. Küresel ekonomik kriz, iki ülke arasındaki ticari yakınlaşmayı kaçınılmaz hale getirmiştir. 2. Uluslararası Halep Gıda ve Temizlik Ürünleri Fuarı da üyelerimizin yeni iş, yeni pazar arayışı için önemli fırsat olmuştur. Yaptığımız görüşmelerde, özellikle bitkisel yağ, kuru gıda, dondurulmuş gıda ve gıdaların ambalajlanmasına yönelik ciddi bir boşluk bulunduğu ortaya çıkmıştır. Suriye ile karşılıklı ziyaretlerimizi sıklaştırarak ciddi bir potansiyel yaratabiliriz” dediler.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş da Adana Ticaret Odası’nın küresel krizin olumsuz etkilerinin asgariye indirilebilmesi konusunda araştırma ve arayışlar içerisinde bulunduğunu belirterek, Halep’te düzenlenen fuara katılımının da bu arayışa yönelik olduğunu söyledi.

Şaban Baş açıklamasında, “Adana Ticaret Odası olarak önümüzdeki dönemde, özellikle dış temaslara ağırlık vereceğiz. Gerek komşu ülkelerle, gerekse de AB ülkeleri ağırlıkta olmak üzere diğer ülkelerle karşılıklı ziyaret ve işbirliği imkanlarının geliştirilebilmesine yönelik girişimlerimiz artırılarak sürdürülecektir. Çünkü kriz ortamında ayakta kalmanın tek yolu yeni pazarlar bulup değerlendirmektir. Suriye de bu anlamda önemli bir potansiyel oluşturmaktadır” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 13:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?