4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ATO'da yeni dönemde yeni vizyon

Adana İşkadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Ferdane Bayıldıran, Adana Ticaret Odası (ATO) meclisine giren 3 İŞKAD üyesi kadının önemli bir başarıya imza attığını söyledi.

İŞKAD binasında düzenlenen genişletilmiş üye toplantısında konuşan Bayıldıran, 105 kişilik ATO meclisinde ilk kez böylesine bir kadın temsilinin gerçekleştiğini belirterek, "İŞKAD üyeleri Sümer Şen, Emine Nargile ve Figen Çölgüneş ATO meclisine girerken, Sümer Şen, Adana Ticaret Odası meclisinin ilk kadın başkan yardımcısı unvanını elde etti. Emine Nargile ATO Hesap Komisyonu üyeliğine hak kazanırken, Figen Çölgüneş de katip üyelik görevine getirildi" dedi.

ATO seçimlerinde bir odanın yönetimine girme ve daha aktif görevleri üstlenme konusunda derin tecrübe kazandıklarını kaydeden Bayıldıran, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarındaki kadın sayısının artması için daha yoğun çaba harcamaya devam edeceklerini ifade etti.
 
Bayıldıran, "Daha çok çalışarak kadınların neler yapabileceğini kamuoyuna ispat edeceğiz. İŞKAD yönetimi ve üyeleri, kadının toplumun her kesiminde daha aktif olması için yapması gerekenleri mutlaka gerçekleştirecektir" diye konuştu.
29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimler sonrasında 81 il içinde Tunceli ve Aydın dışında kent belediye başkanlığı için kadınlara görev verilmediğinin altını çizen Ferdane Bayıldıran, bu tablonun değişmesi için önümüzdeki dönemde tüm güçleriyle çalışacaklarını vurguladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 10:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?