4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ATO'da yeni dönemde yeni vizyon

Adana Ticaret Odası’nın (ATO) geçtiğimiz haftalarda tamamlanan seçimleri sonunda Meslek Komitelerine seçilen toplam 8 kadın üyeden 4'ü ATO’nun Meclisi’ne girdi.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Sümer Şen 27. Meslek Komitesi, Nesrin Göçhan 36. Meslek Komitesi, Emine Nargile 24. Meslek Komitesi ve Figen Çölgüneş 11. Meslek Komitesi’nden ATO Meclisi’ne girdi. Sümer Şen ATO Meclisi’nin tarihindeki ilk kadın başkan yardımcısı olurken, Figen Çölgüneş katiplik görevine getirildi.

ATO’da, 25. Meslek Komitesinden Sıdıka Halıcıoğlu, 27. Meslek Komitesinden Dilek Bugay, 44. Meslek Komitesinden Elif Uçar ve Ferdane Bayıldıran ise üye olarak görev yapacaklar.

ATO Meclis Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Derman Medikal firmasının yetkilisi Sümer Şen aynı zamanda Adana’dan ilk kadın TOBB delegesi seçilme unvanını da elde etti. Sümer Şen, ATO seçimlerine Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş’ın kadınların Oda yönetiminde görev almasına yönelik daveti üzerine katıldığını söyledi. Şen, “Oda tarihindeki ilk kadın Meclis Başkan Yardımcısı olmaktan dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Ulu önder Atatürk’ün kadının toplumdaki yerini alabilmesi için verdiği mücadeleye böylelikle küçük bir katkım olduğunu hissetmek bana ayrıca büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Yeni dönemde Adana ve ülkemiz için ATO çatısı altında hizmet verecek olmanın heyecanını yaşıyorum. Seçimlere katılmak konusunda çağrı, destek ve yardımlarından dolayı ise Başkanımız Sayın Şaban Baş’a teşekkürü ayrıca bir borç biliyorum” dedi.

ATO’da 2009-2013 döneminde Meclis Katibi olarak görev yapacak olan Güney Alüminyum firmasının yetkilisi Figen Çölgüneş ise, “Adana ekonomisi için çeşitli projelerde yer almak istiyorum. Mecliste ilk kez 4 kadın üye olarak yer almamız gurur verici. Ama bu sayının çok daha fazla olması gerekiyor. Her yerde olduğu gibi iş hayatında ve bu tür örgütlenmelerde erkek egemenliğine dayalı anlayış değişmelidir” dedi.

ATO Meclis üyeliği görevine seçilen NexTour Turizm Acentesi yetkilisi Nesrin Göçhan, Adana’nın yakından tanıdığı aktif bir isim. Uzun süre Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan Danışmanlığı ve Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten Göçhan, halen TÜRSAB’da da Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Göçhan, “ATO Meclisi’ndeki görevimle, Oda’nın turizme yönelik çalışmalarına yoğunluk ve hız katacağım. Kendi grubumuzdan diğer arkadaşların katılımı ve meclisin desteğiyle, turizmle ilgili yeni projeler hazırlayıp uygulanmasında tüm gücümü ortaya koyacağım” diye konuştu.

ATO Meclisi’ne, İstikbal Mobilya, Bellona ve Mondi’nin bölge bayiliğini yürüten Günep A.Ş. yetkilisi olarak giren Emine Nargile de Adana iş dünyasının tanıdığı bir diğer kadın girişimci. Adana Kadın Girişimciler Kurulu, İŞKAD, KAGİDER ve Sokak Çocukları Derneği üyesi olan Nargile, “Daha önce ATO’da Meslek Komitesi üyesiydim. Mobilya firmalarının ara elemanlarının eğitimine yönelik projeler uygulamıştık. Mesleki eğitimle personelin niteliğinin artırılmasını sağlayan bu eğitim projelerinde bizzat görev almıştım. Artık sektöre tüm yönleriyle hakim olduğumu düşünerek, ATO Meclisi’ne girmeyi kendim istedim. Meclis üyesi olarak mesleğimle ilgili görevlere talip olacağım. Özellikle, Adana’da gelişmiş olan oymacılık mesleğinin mobilya sektörü için daha fazla katma değer yaratan bir alan haline gelmesi için çalışma yapacağım” dedi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş da konuyla ilgili açıklamasında, 115 yıllık tarihinde ilk kez sekiz kadın üyenin aynı dönemde ATO Meslek Komitelerine ve bunlardan dördünün Meclis üyeliğine seçilmesinin sevindirici ancak, yetersiz olduğunu söyledi.

Kadınların ATO’da daha çok sayıda ve aktif olarak temsil edilmesi gerektiğine inandığını belirten Baş sözlerini şöyle sürdürdü: “Ortaya çıkan tablonun seçimler sırasında hiçbir pozitif ayrımcılık yapılmadan gerçekleşmiş olması bakımından son derece anlamlı olduğuna ve başlı başına bir başarı olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Adana Ticaret Odası olarak yeni dönemdeki çalışmalarımızı, kadınlarımızın da yönetimde aktif olarak yer aldığı farklı bir vizyonla üyelerimizin hak ve menfaatleri doğrultusunda aralıksız sürdüreceğiz. Odamız yeni dönemde yeni atılımlar da gerçekleştirerek içerisinde bulunulan kriz ortamından çıkış konusunda önemli çalışmalara imza atacaktır. Geride bıraktığımız seçim sürecinin ardından 2009-2013 döneminde ATO Meclisi çatısı altında tam bir birlik ve beraberlik ruhu içerisinde Adanamıza en iyi hizmeti verebilmenin arayışında olacağız.”

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 10:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?