3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

ATO'dan Dış Ticaret Semineri

Adana Ticaret Odası (ATO) ve Avrupa İşletmeler Ağı işbirliğiyle düzenlenen "Sertifikalı Dış Ticaret Eğitim Semineri"nin 2008 yılındaki üçüncü halkası, 17 Kasım-3 Aralık 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ATO Başkanı Şaban Baş, döviz kurlarının tavan yaptığı bir dönemde Adana'nın dış ticarette istenilen düzeye getirilebilmesi için dış ticaret eğitimlerinin büyük önem taşıdığına inandığını; bu düşünceler ışığında, Adana dış ticaretinin etkinleştirilmesinde yaşanan dış ticaret elemanı açığının karşılanması amacıyla bu seminerin düzenlendiğini söyledi. Baş, böylelikle halen dış ticaret yapan firmalarda çalışan elemanların becerilerinin geliştirilmesi ve üniversite mezunu gençlerin dış ticaret alanında yetiştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

ATO tarafından son yıllarda düzenlenen dış ticaret seminerlerine yoğun bir katılımın yaşandığını ve şimdiye kadar binin üzerinde dış ticaret elemanının eğitildiğini hatırlatan Baş, "Dış ticaret seminerlerine yönelik yoğun talep, sektörde eğitimlere büyük ihtiyaç duyulduğunun da en somut ifadesidir. Döviz kurlarındaki artış, ihracatın önümüzdeki yıllarda da Türk ekonomisinin parlayan yıldızı olmayı sürdüreceğine işaret etmektedir" dedi.

Seminer süresince, "Türkiye ve dünya ihracatının genel değerlendirilmesi, Türkiye ve dünya ithalatının genel değerlendirilmesi, dış ticarette temel esaslar, ihracat mevzuatı ve uygulamaları, ithalat ve gümrük işlemleri, dış ticarette kullanılan temel bilgiler (ithalat ve ihracat), dış ticarette temel uygulamalar, ihracatta devlet yardımları, e-ticaret, uluslararası pazarlama, İngilizce ve Türkçe yazışmalar" başlıklı konular, alanlarında uzman kişiler tarafından anlatılacak.

Seminer, 3 hafta süresince 9 iş günü olarak; 17-18-19, 24-25-26 Kasım, 1-2-3 Aralık tarihlerinde, (Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri 10.30-12.30, 13.30-17.30 saatleri arasında tam gün) ATO Meclis Salonu'nda gerçekleşecek.

Eğitime katılım bedeli öğrenciler için 80, siviller için 100 YTL olarak belirlendi. Katılım kontenjanının sınırlı olduğu eğitime katılmak isteyenlerin, ATO'dan Burçin Teymen ile irtibat kurmaları gerektiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 14:15:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?