3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

ATO'dan esnafa çağrı!

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Altın Koza A.Ş. işbirliğiyle "Altın Koza Film Festivali" etkinlikleri kapsamında düzenleyecekleri "Alışveriş Festivali" ile toplumun tüm kesimlerine rahat bir nefes aldırmayı amaçladıklarını, bunun için de satıcıların vatandaşları gerçek indirim yapıldığına ikna etmeleri gerektiğini bildirdi.

Baş, ATO üyesi olsun-olmasın tüm esnaf ve tüccarın kampanyaya katılarak Adana'nın kampanya döneminde alışveriş merkezine dönüştürülmesine katkıda bulunmalarını istedi. Baş, yaptığı açıklamada, ekonomik durgunluk ve kriz ortamlarının, sıcak para ile çalışılan perakende satış sektörünü büyük ölçüde etkilediğini, Adana ekonomisinin can damarı olan ticaret sektöründe açılan iş yeri sayısındaki azalma ve kapanan iş yeri sayısındaki artışın bunun en belirgin göstergesi olduğunu vurguladı.

Baş, "ATO olarak üyelerimizin, tüm esnafın ve halkımızın zorluklar içerisindeki durumunu yüreğimizde hissediyor ve bu ortamdan çıkmak için Oda olarak üzerimize düşen görevler olduğuna inanıyoruz. Bu inançla 4. kez düzenleyeceğimiz 'Alışveriş Festivali' 2 Haziran Pazartesi günü Altın Koza Film Festivali ile eşzamanlı olarak başlayacaktır" dedi.

ATO'nun 'Alışveriş Festivali'ni ekonomik durgunluk içerisindeki üretici, esnaf ve tüketici üçgenini biraz da olsa rahatlatabilmek için düzenlediğini, önceki yıllarda gerçekleştirilen etkinlikler sırasında Adana ticari yaşamında önemli bir hareketlilik yaşandığını kaydeden Baş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2001-2004 yılları arasında düzenlenen bu içerikteki kampanyalar kapsamında indirim uygulayan üyelerimiz, ilk aşamada böyle bir hareketlilik yaşanabileceğine inanmadıklarını, neredeyse kitle hareketleri şeklinde gelişen alışveriş talebine güçlükle yanıt verebildiklerini ifade etmişlerdi. O dönemde, sektörel farklılıklar dolayısıyla yüzde 2'den yüzde 55'e varan oranlarda indirim uygulayan üyelerimizin satışlarında yüzde 200'lere varan oranlarda artış kaydedilmişti. Bu festivalimizin de aynı başarıyı gösterebilmesi için öncelikle üyelerimize görev düşüyor. Üyelerimizin sektörlerine göre ne kadar indirim uygulayacaklarını ilan ederek, vitrin ve reklamlarında bunu duyurmaları gerekiyor. Bu festivalin diğerlerinden farkı, üyelerimizin kampanyaya katıldıklarına ilişkin olarak odamızdan herhangi bir belge almaları ya da taahhütname imzalamaları zorunluluğu bulunmamasıdır. Yani üyelerimiz bu kampanyaya gönüllü olarak iştirak edeceklerdir. Ancak bu serbestlik kapsamında ise vatandaşı gerçek indirim yaptıklarına ikna edebilmeleri konusunda üyelerimize önemli görevler düşmektedir. Bunun için uygulanacak en kolay yöntem de, etiket fiyatları üzerinden kasada yapılacak belirli oranlardaki indirimlerdir. Ekonomik kıskaç altındaki esnaf ve tüccarın nefes alabilmesinin yanı sıra vatandaşa ucuz alışveriş yapma olanağı sağlayan kampanyanın başarıya ulaşabilmesi için kampanyaya katılan üyelerimizin tüketiciyi yanıltacak yaklaşımlardan uzak durması ve gerçek indirim uygulamalarının tüketicinin güvenini artıran bir unsur olarak başarıda önemli bir katkı sağladığına inanıyorum. Adana halkını ekonomik durgunluğa son vermek amacıyla 2-8 Haziran tarihleri arasında sokağa çıkmaya, alışverişe, sinemaya, tiyatroya, lokantaya gitmeye davet ediyoruz. Bu etkinliğin piyasalarda yaşanan ekonomik durgunluğun aşılmasında ve çarkların yeniden dönmeye başlamasında örnek bir çalışma olmaya devam edeceğine inanıyoruz."

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 13:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?