4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ATO'dan üyelerine kredi imkanı

Adana Ticaret Odası (ATO), küresel ekonomik krizin yarattığı olumsuzlukları yaşayan üyelerinin içerisinde bulundukları finansal güçlükleri aşabilmeleri için Garanti Bankası ile protokol imzaladı. Protokole göre Garanti Bankası ATO üyelerine uygun faiz imkanları ile 60 aya kadar limitsiz kredi kullandırabilecek.

Konuyla ilgili olarak hazırlanan protokol Adana Ticaret Odası'nda düzenlenen bir törenle, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş ve Garanti Bankası Bölge Müdürü Hakan Öger arasında imzalandı. ATO Genel Sekreteri Ahmet Nevruz, Genel Sekreter Yardımcısı Birol Yarman, Garanti Bankası Adana Şube Müdürü İ. Haluk Bıçak, Bölge Pazarlama Yönetmeni Fatma Ugal Zehir, Bölge Satış Yöneticisi Eren Togay ile KOBİ Bankacılığı Müşteri İlişkileri Yöneticisi Esin Yalçın'ın da hazır bulunduğu törende, protokolün bölge ekonomisinde önemli bir hareketlilik yaşanmasını sağlayacağı vurgulandı.

Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş konuşmasında, ATO üyelerinin ulusal ve uluslararası ölçekte yaşanan ekonomik gelişmeler ve bunlardan kaynaklanan sorunlar karşısında daha dirençli durabilmelerini sağlamak için çözüm üretmenin en önemli görevlerinden biri olduğunu belirterek, "Adana Ticaret Odası üyelerine uygun faiz oranları ve 60 aya kadar vadeyle limitsiz kredi kullandırım imkanı sunan protokol, içerisinde bulunduğumuz ekonomik krizden dolayı büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle öncelikle Adana iş dünyasına böylesine önemli bir kredi imkanı yaratmalarından dolayı Garanti Bankası yetkililerine, Odamız üyesi 25 binin üzerindeki firma adına teşekkür ediyorum" dedi.

Günümüzde küresel ekonomik krizin olumsuz yansımaları altında ezilen esnaf, tüccar, ve sanayicilerin ciddi anlamda nakit sıkıntısı yaşadıklarını düşünüldüğünde, protokolün bölge ekonomisine sağlayacağı katkının boyutlarının daha iyi anlaşılabileceğini kaydeden Baş sözlerini şöyle sürdürdü:
"Adana Ticaret Odası olarak kapanan her işyerinin, kayıp katma değer, artan işsizlik ve hepsinden önemlisi de, toplumda umutsuzluk oluşturacağının bilinciyle, üyelerimize yeni kaynaklar yaratabilme, yeni açılımlar sağlayabilme amacındayız. ATO olarak içerisinde bulunduğumuz sıkıntılı dönemde Garanti Bankası'nın bu yöndeki yaklaşımını tüm bankalardan bekliyoruz. Bu konudaki bir diğer beklentilerimiz ise, bankalarımızın kredi talebiyle kendilerine başvuran üyelerimizi geçmiş yıllarda istemeden yaşadıkları ödeme güçlüklerini bahane ederek geri çevirmemeleridir. Çünkü tüm üyelerimizin iyi niyetine inanıyorum. Bankalarımızın sicil affı uygulamasını da dikkate alarak, Merkez Bankası'nın kara listesini bahane etmeden üyelerimizin kredi taleplerini karşılamasını bekliyoruz."
Garanti Bankası Bölge Müdürü Hakan Öger de, krediden yararlanmak isteyenlerin ATO'dan alacakları üyelik belgesiyle banka şubelerine başvurabileceklerini söyledi.

Garanti Bankası'nın Adana'nın il merkezi ve ilçelerinde toplam 16 şubesi bulunduğunu, Temmuz ayından başlayarak yılsonuna kadar aralarında Kozan'ın da yer aldığı beş yeni şube daha açarak şube sayısını 21'e yükselteceklerini kaydeden Öger, "Garanti Bankası olarak kriz ortamında büyüme stratejili gelişim planı uyguluyoruz. Adana Ticaret Odası ile imzaladığımız protokol de bu yöndeki çalışmalarımıza yeni bir halka eklemiştir. Protokolün iş dünyasına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 14:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?