2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

ATO'dan Vali Atış'a destek

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı Behiç Pakyürek ve Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, güvenlik güçlerine taş atan çocukların rehabilite edilip, eğitime yönlendirilmeleri gerektiğini belirterek, "Sorunun yeşil kartların iptali ya da kömür yardımının kesilmesiyle tümüyle çözümlenmesi mümkün olamayabilir. Önemli olan, çocukları kazanma yoluna gidilerek, kentin imajının iç ve dış yatırımlar için bir cazibe merkezi haline dönüştürülebilmesinde yatmaktadır" görüşünü dile getirdiler.

ATO Meclisi adına, Meclis Başkanı Behiç Pakyürek ve Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, polis-adliye haberleriyle gündeme gelen Adana'nın, olumsuz imajının silinebilmesi için son yıllarda büyük uğraş verildiği ve bu konuda önemli ölçüde başarılar sağlandığı savunularak, "Ekonomik potansiyeli, yabancı yatırımcıların giderek yoğunlaşan ilgisinin yanı sıra tarım ve tarıma dayalı sanayisiyle tekrar ön plana çıkan Adana, şimdi de ne yazık ki polis taşlayan çocuklarla anılmaya başlanmıştır" dedi.

Oluşan imajın, Türkiye'nin yanı sıra yabancıların da Adana'ya bakışını olumsuz etkilediğine değinen Pakyürek ve Baş, şunları kaydetti:

"Çocukların güvenlik güçlerine taş atmasının kökeninde ekonomik sorunlar yatmaktadır. Ekonomik koşullarla boğuşan, ailesinden gerekli ilgiyi göremeyen, öğrenim gören yaşıtlarının aldığı eğitimden mahrum kalan çocukların bilinçsizce yaptıkları bu eylemin, aslında kendilerini daha büyük çıkmaza doğru sürüklediği en açık şekilde anlatılmalıdır. Çünkü Adana'ya gelen yerli ve yabancı yatırımcıların ilk dikkat ettiği unsur, asayiş ve güvenliktir. Bu iki unsurun bulunmadığı kente yapılması düşünülen yatırım, anında başka bölgelere kaymaktadır."

Pakyürek ve Baş, açıklamalarında şu görüşlere yer verdiler:

"Kentte gerçekleşen her yatırım, yeni istihdam, istihdam da; güvenlik güçlerine taş atma eğilimindeki çocuklarımızı, -Bizim sokakta ne işimiz var- noktasına çekilmesi yönünde önemli bir anahtardır. Valimiz İlhan Atış'ın açıklamaları bu çerçevede değerlendirilmelidir. Sayın Valimizin yanlış anlaşılmalara yol açtığından farklı değerlendirilen, ancak özünde çocukların eğitime yönlendirilerek terör olaylarından arındırılmasına yönelik olarak değerlendirdiğimiz açıklamalarını Adana Ticaret Odası olarak kutluyor ve destekliyoruz. Terör hareketlerine karşı cesaretli ve akılcı çözüm modellerinin zamanı gelmiş ve hatta geçmektedir. İnsanlarımızı sağlık ve ısınma yardımından mahrum bırakmak değil, bu yanlışa düşenleri, 'Taşladığımız devletin imkanlarıyla hem tedavi oluyor, hem de ısınıyoruz' gerçeğinin farkına vardırmak amaçlanmaktadır. Ekonomik göstergelerin moral bozucu şekilde hızla düştüğü bir ortamda, kentin birinci gündemini güvenlik güçlerini taşlayan çocuklar yerine, üretim ve istihdamın oluşturulmasına yönelik projeler oluşturmalıdır. Bu sorunun çözümü için de başta valilik ve belediyeler olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve muhtarlıklarla sorunun çözümüne katkı sağlayabilecek tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket etmesi gerekmektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 10:59:54
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 11:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?