4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ATO'nun 'Dış Ticaret Eğitimi' başladı

Adana Ticaret Odası (ATO) Avrupa Bilgi Merkezi’nin; Adana’nın dış ticarette istenilen düzeye getirilebilmesi ve sektörün etkinleştirilmesinde yaşanan dış ticaret elemanı açığının karşılanmasına yönelik olarak, Doğu Akdeniz Dış Ticaret Merkezi işbirliğiyle düzenlediği, "Sertifikalı Dış Ticaret Eğitim Semineri" başladı.

Dış ticaret firmalarında çalışan elemanların yanı sıra, sektörde çalışmayı hedefleyen üniversite mezunu gençlerin de katıldıkları seminerin açılışında konuşan Netfor Danışmanlık ve Eğitim firmasının sahibi Mustafa Doğruöz, Adana’nın dış ticarette istenilen düzeye getirilebilmesi için dış ticaret eğitimlerinin taşıdığı önemi vurguladı.

Adana Ticaret Odası ile işbirliğiyle gerçekleştirilen dış ticaret eğitimlerinde üçüncü yılın tamamlandığını kaydeden Doğruöz, geçtiğimiz dönemlerdeki eğitimlere katılan çok sayıda kursiyerin bugün dış ticaret firmalarında görev yaptığını görmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Semineri veren Netfor Danışmanlık ve Eğitim Uzmanı Elif Ünal da, 15 günlük süre içerisinde 15 yıllık bilgi birikimini kursiyerlere aktarmaya çalışacağını, öncelikle dış ticaret yapmak isteyenlerin işe nereden ve nasıl başlayabileceklerini ve başarılı olabilmek için hangi yolları izlenebileceklerine ilişkin bilgi vereceğini söyledi.

Ünal, 'Dış ticaretin öğrenilebilmesi için öncelikle dış ticaretin alfabesi olarak nitelenen bilgilerin öğrenilmesi gerektiğini' belirtirken, “Buraya dış ticaret sektörünün inceliklerini öğrenmeye gelen sizler, teorik alanda ihtiyaç duyacağınız tüm konular konusunda kapsamlı olarak bilgilendirileceksiniz. Bilindiği gibi dış ticaret sektöründe internet ve e-ticaretin kullanımı her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Bu nedenle önceki eğitimlerden farklı olarak bu eğitimimizde 'dış ticarette interneti nasıl kullanabiliriz' konusu daha ağırlıklı olarak ele alınacaktır” dedi.

2 Mayıs 2009 tarihine kadar Adana Ticaret Odası Meclis salonunda sürecek olan, “Türkiye ve dünya ihracatının genel değerlendirilmesi, Türkiye ve dünya ithalatının genel değerlendirilmesi, dış ticarette kullanılan temel bilgiler, dış ticarette temel uygulamalar, ihracatta devlet yardımları, e-ticaret, uluslararası pazarlama, İngilizce ve Türkçe yazışmalar” konularının anlatılacağı seminer sonunda başarılı olanlara sertifika verilecek

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 13:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?