4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ATO'nun gözü yastık altında

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, sadece Adana'daki bankalarda tutulan ve miktarı 6 milyar TL'ye ulaşan nakit paranın yatırıma ve üretime yönlendirilmesi durumunda, boyutları giderek ağırlaşan ekonomik krizin etkilerinin büyük ölçüde ortadan kaldırılabileceğini söyledi.

ATO Başkanı Baş, yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşayan her kişi, kurum ve kuruluşun mevcut krizin aşılabilmesi için üzerine düşen yükümlülükleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Bu zor dönemin toplumun her kesimi tarafından tam bir sorumluluk duygusuyla düşünülerek değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Baş, "Bu anlamda öncelikle yastık altı diye isimlendirilen atıl paraların ekonomiye kazandırılması zorunludur. Çünkü Merkez Bankası verilerine göre, bankaların Adana hesaplarında vadeli olarak tutulan paranın toplam miktarı 6 milyar YTL'ye ulaşmaktadır. Kısaca bu dönemde herkesin elini taşın altına koyması ve bu paranın tümü olmasa bile en azından bir bölümünün ekonomiye kazandırılması gerekmektedir. Aksi halde ortaya çıkabilecek olumsuzluklardan herkesin etkileneceği bilinmelidir. Bu bakımdan toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk duygusu içerisinde hareket ederek ülkemiz ve kentimiz üzerindeki negatif yansımaları giderek daha da ağırlıklı bir şekilde hissedilen
krizin önlenmesine yönelik katkılarına ihtiyaç duyulmaktadır" dedi.

Baş, nakit sıkıntısı çeken üyelerine, oda kaynaklarının da devreye konulması sistemiyle kredi imkanı yaratılabilmesine dönük çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Yaşanan küresel ölçekli ekonomik krize bağlı olarak üyelerinin işyerlerini birer birer kapatmalarına seyirci kalınamayacağına dikkat çeken Baş, şunları kaydetti:
"Odalar, öncelikle üyelerinin sıkıntılarını çözümleyerek bulunduğu kentlerdeki ekonomik hayatın sağlıklı bir şekilde devamını sağlamakla yükümlüdürler. Biz Adana Ticaret Odası Meclisi ve Yönetim Kurulu olarak açılan iş yeri sayısı oranının kapananlara göre çok daha fazla olduğu bir dönemde neler yapabileceğimize yönelik olarak başlattığımız çalışmaları sonuçlandırmak üzereyiz. Amacımız tıkanma noktasına gelen ticaretin önünü açmaktır. Üyelerimize Halk Bankası aracılığıyla minimum faizli kredi kullandırılabilmesine yönelik projemizi yakında hayata geçirmeyi planlıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 12:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?