4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'ATOSEV'i kimse yıkamaz'

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, bazı siyasi partilerin, yerel seçim propagandalarında ATOSEV (Adana Ticaret Odası Sosyal Hizmetler ve Eğitim Vakfı) ile ilgili söylemlerde bulunduklarını belirterek, 1965 yılından bugüne kadar binlerce lise ve üniversite öğrencisinin eğitimlerini tamamlayabilmesine katkıda bulunan böylesine güzide bir kurumun politikanın çirkin yüzünün tehdidi altında bulunmasından üzüntü ve kaygı duyduklarını bildirdi.

Dilberler Sekisi mevkisindeki ATOSEV’in de coğrafi sınırları içerisinde yer aldığı Seyhan ilçesinden aday olan bir belediye başkan adayının, “seçildiği takdirde ATOSEV’i sosyal tesis olarak yeniden düzenleyeceği” yönünde beyanatlarda bulunduğunun öğrenildiğini ifade eden Baş, bursiyer öğrenci sayısının büyüklüğü bakımından Türkiye’nin en önde gelen kurumları arasında yer alan ve halen 200’ü lise öğrencisi olmak üzere toplam bin 200 öğrenciye karşılıksız burs veren ATOSEV’in böylesine çirkin bir politikaya alet edilmesinden büyük üzüntü duyduklarını kaydetti.

ATO’nun yanı sıra ATOSEV’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdüren Baş, “ATOSEV’i yıkmaya kimsenin gücü yetmemiştir ve yetmeyecektir. Çünkü ATOSEV’in arkasında Adana Ticaret Odası’nın 25 bin üyesi tam bir kararlılık ve özveriyle durmaktadır" dedi.

ATOSEV’in, Adanalı sanayici ve işadamları ile hayırsever vatandaşların katkıları ve tesis işletmesinden sağlanan gelirlerle faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Şaban Baş, sözlerini şöyle sürdürdü:“Vakfımızın kuruluş amacı üniversitelerde okuyan sağlam karakterli, güvenilir, milli duygulara sahip ancak maddi desteğe muhtaç olan çalışkan ve başarılı öğrencilere karşılıksız burs vermek, başta Adana Ticaret Odası olmak üzere diğer kamu ve özel kuruluşlarla ilişki kurmak suretiyle özellikle gençlik ve eğitim ile ilgili alanlarda ortak projeler hazırlamaktır. Bugüne kadar da bu ilkelerin ışığında ülkemize örnek olacak çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Bu anlamda şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki; ATOSEV’in yıpranmasıyla sonuçlanabilecek gelişmeler sadece Adana Ticaret Odası’na değil tüm Adana’ya, hatta ülkemiz eğitimine önemli katkıları olan bu son derece önemli kuruma büyük zararlar verebilecek niteliktedir."

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 14:33:35
Güncelleme :7 Şubat 2009 Cumartesi 14:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?