1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Attığı gollerle takımına hayat veriyor

ATTIĞI GOLLERLE TAKIMINA HAYAT VERİYOR

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden ve ligde sıkıntılı günler geçiren Adanaspor'da Serges Flavier Mbilla Etame, attığı gollerle takımına adeta hayat veriyor. Etame, 'Gol Krallığı' yarışında da oldukça iddialı bir konumda bulunuyor.

Turuncu-beyazlı formayla bu sezon 28 lig maçına çıkan Mbilla Etame, rakip fileleri tam 14 kez sarsarak gol sevinci yaşadı. 16. haftada oynanan Adanaspor-Akhisar Belediye Gençlik ve Spor arasında oynanan karşılaşmanın 86. dakikasında attığı golle takımını ipten alıp, bir puan kazandıran Etame, 28. haftada Adana 5 Ocak Stadı'nda oynanan Kayseri Erciyesspor maçında attığı 2 golle yine Toros Kaplanı'na bir puanı hediye etti. Etame, 30. haftada Adanaspor-Güngören Belediyespor mücadelesinin 26. dakikasında

kaydettiği golle de 3 puanı getiren isim oldu. Adana temsilcisinin lige tutunmasında attığı goller ve kazandırdığı 5 puanla önemli bir rol üstlenen Etame, şu anda da takımının 'en golcü futbolcusu' konumunda bulunuyor.

23 yaşındaki Fransız futbolcu, Bank Asya 1. Lig'deki 'Gol Krallığı' yarışında da oldukça iddialı. Santrafor olarak sahada görev yapan Serges Flavier Mbilla Etame, söz konusu yarıştaki en büyük rakibiyse Samsunsporlu Simon Terwase Zenke. Zenke, kırmızı-beyazlı formayla çıktığı 28 lig maçında rakip fileleri 16 kez sarsma başarısı gösterdi. Simon Terwase Zenke'nin ardından ikinci sırada kendisine yer bulan Etame'yi, 12 golle Boluspor'dan Ferhat Kiraz, 11'şer golle TKİ Tavşanlı Linyitspor'dan Mehmet Akyüz ve

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'dan Serdar Deliktaş ile 10 golle de Mersin İdman Yurdu'ndan Adem Büyük takip ediyor. Öte yandan, Etame, Adanaspor ile 2'si Türkiye Kupası olmak üzere bugüne kadar 82 maça çıkarken, bu karşılaşmalardaysa toplam 32 gol kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2011 Çarşamba 11:50:05
Güncelleme :4 Mayıs 2011 Çarşamba 13:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?