4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ava giderken avlandı!

Adana'da başına çuval geçirilerek dolap içerisine kilitlendikten sonra 125 bin TL değerindeki aracı ile işyerinde bulunan 100 bin TL ve balık malzemelerinin gasp edildiğini iddia eden av bayisinin, olayı kasko şirketinden para alabilmek için 2 avcı arkadaşıyla birlikte planladığı ortaya çıktı. Terkedilmiş halde bulunan aracın üzerindeki saman ve toprak parçalarının av bayiinin arkadaşının samanlığındaki toprakla aynı olduğu belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, 28 Aralık 2008 tarihinde merkez Seyhan ilçesi Ulucami Mahallesi'nde Seyhan Caddesi üzerinde av bayii işleten Aytekin Ö. (42), işyerinde eli bıçaklı bir kişi tarafından elleri bağlanıp başına da çuval geçirildikten sonra dolaba kilitlendi.

İşyerine gelen yakınları tarafından sesini duymaları üzerine dolaptan çıkarılarak kurtarıldıktan sonra hastaneye kaldırılan Aytekin Ö., daha sonra ifadesinde eli bıçaklı şahsın, işyerindeki kasadan 100 bin TL, miktarı ve değeri belirlenemeyen ziynet eşyaları, kendisine ait 01 AE 865 plakalı aracını, kuru sıkı tabanca fişekleri ve çeşitli av malzemelerinin gasp edildiğini söyledi.

Polis ekiplerinin işyerinde yaptığı çalışmada, işyerindeki kasalardan birisinin açık olduğu, alınan av malzemelerinin yaklaşık olarak 150-200 kilo civarında olduğu ve bu malzemeleri 2 kişinin dahi kaldıramayacağı gibi kısa süre içerisinde dışarı çıkaramayacağını tespit etti.

Ayrıca, civardaki işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını da inceleyen polis ekipleri, ayrıca şahsın banka hesaplarının yanı sıra telefon kayıtlarını da incelemeye aldı. Yapılan incelemeler neticesinde, şahsın gasp edildiğini iddia ettiği aracının en son kendisinin park yerinden götürdüğü, banka kayıtlarına göre de yüklü miktarda borcu olduğu belirlendi.

ARAÇ TERK HALİNDE BULUNDU

Polis ekiplerinin çalışmaları devam ederken, 10 Ocak 2009 tarihinde gasp edildiği iddia edilen araç, Yumurtalık ilçesi Kesmeburun köyü mezarlığında terk halinde bulundu. Araç üzerinde herhangi bir parmak izine rastlanılmazken, her tarafında saman bulunan aracın, samanlıktan çıkarılarak mezarlığa getirildiği anlaşıldı.

Araç üzerindeki samanların arasındaki toprak parçalarıyla gasp edildiği iddia eden Aytekin Ö.'nün av arkadaşları İbrahim ile Mustafa Ç.'nin köydeki samanlıklarından alınan toprak parçaları ÇÜ Ziraat Fakültesi'nde analiz yaptırıldı. Analiz sonucunda araç içerisinden alınan toprak ile samanlıktan alınan toprağın aynı olduğu anlaşılınca İbrahim ile Mustafa Ç., Aytekin Ö.'ye borçları olduğunu bu yüzden aracı saklamasına yardımcı olduklarını ve daha sonra gasp olayını duyduktan sonra da aracı mezarlığa götürüp bıraktıklarını söyledi.

İbrahim ve Mustafa Ç. adlı kardeşler, şahsın nasıl bağlandığı ve dolaba kilitlendiği hakkında bilgilerinin olmadığını söylediği öğrenildi. Gasp oyunundan 2 gün önce babasından 100 bin TL borç aldığı öğrenilen Aytekin Ö.'nün bu parayla bankalara olan borçlarını ödediğini aracı da kasko şirketinden para alabilmek için saklattığı öğrenildi.

Yalan beyanda bulunmaktan gözaltına alınan Aytekin Ö.'nün emniyette susma hakkını kullandığı öğrenildi. Olayla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 16:10:12
Güncelleme :12 Haziran 2009 Cuma 16:15:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?