4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Avcılar festivalde buluştu

Adana’nın Ceyhan ilçesinde 3. Avcılar Sevgi Festivali düzenlendi.


Festivalde bir araya gelen bölge atıcı ve avcıları, önce eğlendi ardından da Avcılar ve Atıcılar kulübü tarafından organize edilen trap yarışmasına katıldılar.
Ceyhan Belediyesi, Ceyhan Avcılar ve Atıcılık Kulübü ile TEMA Ceyhan İlçe Temsilciliği tarafından Yılankale’de ortaklaşa düzenlenen festivale çok sayıda avcı ve atıcı katıldı.


Kendisinin de amatör bir avcı olduğunu belirten, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, konuşmasında avcılığın insanın beslenme ihtiyacından dolayı geliştiğini ve günümüzde ise bir spor dalı haline geldiğini söyledi.
Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise avcıların bilinçli avlanması gerektiğini belirterek, “Yıllardır bilinçsizce avlanmalar olduğundan doğada avlanacak bir şey kalmadı. Bu yıl yapılan 3. Avcılık Festivali’nin en güzel şekilde geçmesini temenni eder, emeği geçenlere teşekkür ederim. Avcılar, doğa dostu olmak zorundadır. Türk sporunun temel unsurlarından biri olan avcılığı sürdürmek için ormanı ve yaban hayatı koruyarak avlanmak gerekir” şeklinde konuştu.
Ceyhan Lisesi Folklor Ekibi’nin gösterisi ise ilgiyle izlenirken sanatçı Tuncay Karabay ise bir konser verdi.


Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve diğer protokol de kendilerini trapta denedikleri festivalde bazı avcıların anlattıkları abartılı atıcılık ve av hikayeleri ise katılımcıları gülümsetti.
Daha sonra yarışmada derece girenlere ve emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 15:46:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?