3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Avea'dan bin 450 engelliye iş imkanı

Avea'nın desteğiyle Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) tarafından 2005 yılında başlatılan "Özrümüzle Üretiyoruz" projesi kapsamında bin 450 engellinin istihdamının sağlandığı bildirildi.

Avea Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Hale Elif Ergün, yaptığı açıklamada, Avea'nın, kurulduğu günden bugüne sosyal sorumluluk projelerine önem verdiğini ve sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ederek, toplumun yanında yer aldığını belirtti.

Ergün, bu kapsamda 2005 yılında FEV ile birlikte "Özrümüzle Üretiyoruz" projesini hayata geçirdiklerini ifade etti. Özürlüler için hazırlanmış en geniş kapsamlı istihdam projesini FEV ile birlikte hayata geçirdiklerini ve 3 yılda bin 450 engelliye iş imkanı sağlayarak projenin meyvelerini aldıklarını belirten Ergün,

"Proje, bugüne kadar yürütülen istihdam amaçlı projeler arasında en çok engelli istihdamını sağlamasıyla öne çıkmıştır. Proje, İŞKUR'a başvuruda bulunmuş engellilere engel, eğitim ve vasıf durumlarına uygun iş ortamlarında istihdam olanağı sunarak, engellileri kendi kendine yeter ve ekonomik olarak bağımsız hale getirmeyi sağlıyor. Hedeflenen diğer önemli bir husus ise işveren ve iş yerlerine verim alabilecekleri, üretimlerine katkı sağlayabilecek ve diğer engelsiz işçilerle uyum içinde çalışabilecek engelli istihdam katkısı sağlıyor. Aynı zamanda bu proje, toplumumuz için oldukça önem arzeden, kamuoyunun engelliler ve engellilik hususunda bilinçlendirilmesi konusuna da olumlu katkı sağlamaktadır" dedi.

Projenin başladığı 2005 yılında projeye katılan bin 286 engellinin insan kaynakları ve halkla ilişkiler uzmanları refakatinde iş görüşmelerinin 6 ay içerisinde gerçekleştirildiğini ve bunlardan 408'inin iş görüşmeleri neticesinde istihdamının sağlandığını ifade eden Ergün, şunları kaydetti:

"'Özrümüzle Üretiyoruz' projesi Başbakanlık tarafından 'Özürlü İstihdam Yılı' ilan edilen 2005 yılında kısıtlı imkanlara rağmen en çok engelli istihdamı gerçekleştiren proje olmuştur. 2006 yılında 500, 2007 yılında ise 542 engelli işe yerleştirilmiştir. 2008 senesinde de projeyle engellilerin sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarına katkı sağlayarak, yaklaşık 500 engelliye iş imkanı sağlanması hedeflenmektedir."

Ergün, iş arayan engelliler ile işverenin taleplerini karşılaştırmaya yönelik, buluşturmaya yönelik bir data oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayarak, "Engelliler ile ilgili Türkiye genelinde şöyle bir sıkıntımız var. Engellilerimizin gerek eğitim gerek ekonomik şartları olsun böyle sağlıklı bir veri yok. Bu vakfın yaptığı temelde bu. Kendisine gelen talepleri bilgisayara giriyor, bütün nitelikleriyle sonrasında işverenin taleplerini yine soft ortama yansıtıyor. Bütün iş görüşmesi sürecinde destek
veriyor. Eğitimlerle motivasyon desteği vererek, ihtiyaç olduğunda yürüyemeyen, hareket engeli olan engellileri de minibüsle mülakata götürerek yardımcı oluyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 09:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?