2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Avrupalı öğrenciler Adana'da

Avrupa Gençlik Forumu Adana Şubesi'nin düzenlediği Uluslararası Yaz Üniversitesi 2008 organizasyonunun açılış gecesi, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (AESOB) gerçekleştirildi.

Adana Vali Yardımcısı Nurettin Güven, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep İnce, AESOB Başkanı Kazım Barışık ile bağlı oda ve kooperatif başkanlarının hazır bulunduğu gecede, büyük coşku yaşandı.

AESOB Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda verilen yemek öncesi bir araya gelen Türk ve Avrupalı öğrenciler, kısa sürede birbirleriyle kaynaşırken, karşılıklı esprileriyle de salonu kahkahaya boğdular.

Gecede konuşan AESOB Başkanı Barışık, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına, Avrupalı dostlara Türk misafirperverliğini göstermek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtirken, "Bizim büyük liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' diyerek, içeride ve dışarıda barışa ne kadar önem verdiğimizi dünyaya ilan etmiştir. Biz de bu felsefenin insanları olarak sizlere kucak açıyor, bağrımıza basıyoruz. Bizde bir söz vardır, 'Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz'. Sizler de annelerinize duyduğunuz sevgi kadar vatanınızı da seviniz sahip çıkınız, yüceltiniz. Sizin olduğu gibi biz de ülkemizi çok seviyoruz. Çünkü, Türkiye 4 mevsim yaşanabilir bir ülkedir. Bütün dünya gelsin, görsün. Bizim tek derdimiz, dostluk, kardeşlik artsın, ülkeler arası savaşlar olmasın, insanlar birbirini sevsin, hepimiz kardeş olalım. Çünkü, hepimizi yaratan Allah'tır. Hepinize mutluluk, sağlık, başarı diliyorum" dedi.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Akınoğlu da, İngilizce olarak yaptığı konuşmasında, Letonya, Estonya, Romanya, İspanya, Slovenya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Hollanda, Sırbistan ve Almanya'dan gelen öğrencileri Adana'da görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, "Çukurova Üniversitesi'nin de dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında gösterilmesinden duyduğum mutluluğu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Erasmus öğrenci değişim 4 yıldır devam ediyor. Bugüne kadar proje kapsamında 600 öğrenci değişimi yapıldı. Bu çalışmanın başarıyla devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Güven ise, yine İngilizce olarak yaptığı konuşmasında, Adana'nın ve ülkemizin tarihi ve turistik özelliklerini anlatırken, Avrupalı konukları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra öğrenciler ve protokol mensupları yemeklerini yedi. Ardından oluşan sohbet ortamında, Almanya'da dil bilimi eğitimi gören Kanadalı Shaun Slipetz'in Türkçe olarak yaptığı espriler herkesi kahkahaya boğdu.

Avrupalı öğrenciler, AESOB çatı katına da çıkarak, Adana'nın ışıl ışıl görüntüsünü zevkle izledi. 17'si bayan erkek 25 kişilik Avrupalı öğrenci grubu, bugün de Hatay'a giderek tarihi ve turistik yerleri gezecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 18:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?