2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Avrupalı öğrenciler Adana'da

Almanya ve Belçika'dan gelen öğretmen ve öğrenciler, Adana'da dezavatajlı çocukların eğitim gördüğü Akkapı Şehit Kemal Yüzgeç İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

12 kişilik öğretmen ve öğrenci grubu, kültürler arası alış verişi sağlamak amacıyla oluşturulan "AB Comenius-1 Okul Ortaklıkları Projesi" kapsamında gerçekleştirilen "Sanat saldırısı" anlamına gelen "Art Attack" programı çerçevesinde Adana'ya geldi.

Ocak ayında Belçika'da 1 hafta misafir edilen Adanalı öğretmen ve öğrenciler, bu kez Avrupalı öğrencileri misafir etti.

Almanya ve Belçika'dan 6'şar kişi olmak üzere toplam 12 ziyaretçi, Adana'da öğrenci ve öğretmenlerin evinde Türk kültürünü yakından tanıma imkanı buldu.
Öğrenci ve öğretmenler, Adana'da dezavantajlı çocukların eğitim gördüğü Akkapı Şehit Kemal Yüzgeç İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerini hem okulda ziyaret etti hem de evlerinde kaldı.

Öğrenciler arasında oyun, dans, resim, şiir ve folklor alanlarında yapılan ortak çalışmalar, çocukların birbirleriyle kaynaşmasına imkan sağlamış oldu.
Öğrencilerin 26 Nisan tarihinde Adana'dan ayrılacaklarını söyleyen Akkapı Şehit Kemal Yüzgeç İlköğretim Okulu Müdürü Ali Deniz, "Bu tip programlar çocuklar için çok faydalı oluyor. Hep birlikte güzel zaman geçiriyoruz. Ekim ayında Türk heyeti olarak Almanya'ya gideceğiz. Belçikalılar da oraya gelecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 11:49:39
Güncelleme :23 Nisan 2008 Çarşamba 11:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
simge bayraktar IP: 88.227.152.xxx Tarih : 7.09.2008 07:52:33

ben bu okulu çok seviyorum ben kendi okulum olduğu için değil güzel temiz ahlaklı öğrencili olduğu için