3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Avrupalı öğrenciler Adana'da

Çukurova Rotary Kulübü'nün kısa dönem yaz kampı kapsamında 12 ülkeden Adana'ya gelen öğrenciler, Adana Valisi İlhan Atış'ı makamında ziyaret etti.

Atış, Valilik Toplantı Salonu'nda, aralarında Belçika, Polonya, Slovenya ve Çek Cumhuriyeti'nin bulunduğu 12 ülkeden gelen öğrencilerle bir araya geldi.

Adana'nın, bir sanayi kenti olduğunu, uluslararası film, müzik ve tiyatro festivalleri düzenlendiğini, önemli bir tarihi geçmişe sahip olduğunu belirten Atış, Adana'da güzel vakit geçirmelerini ve ülkelerine döndüklerinde, Adana'nın ve Türkiye'nin güzelliğini anlatmalarını istedi.

Öğrenciler ise, gelmeden önce Türkiye hakkında fazla bilgileri bulunmadığını söyleyerek, Türkiye'nin umduklarından daha özgür ve gelişmiş bir ülke olduğunu gördüklerini ifade ettiler.

Çukurova Rotary Kulübü Dönem Başkanı Tamer Büyükyılmaz da, 15 Temmuz'a kadar sürecek kampta, Türkiye'ye ilk kez gelen öğrencilerin Türkiye'yi ve Çukurova'yı tanıyacaklarını belirterek, "Gençler, tarihimize ve kültürümüze tanıklık edecekler. Rotaryenlerin evlerinde kalan gençler, gelenek ve göreneklerimizi öğrenecekler, Türkiye ile ilgili önyargılarından kurtulup, birer iyi niyet elçisi olarak ülkelerine dönecekler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 16:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?