2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Avşar kızına kebapçılardan tepki

Kardeşi Helin Avşar'ın sahibi olduğu internet sitesinde "Hayvan keserek bayram yapan bir dini aklım almıyor" başlıklı köşe yazısı yazan Hülya Avşar'a, bir sitem de Adanalı kebapçılardan geldi.

Adana'daki Golcuoğlu Restaurant, kardeşi Helin Avşar'ın sahibi olduğu 'guardianturk.com' isimli sitede "Hayvan keserek bayram yapan bir dini aklım almıyor" başlıklı köşe yazısı yazan Hülya Avşar'a tepki olarak kebap gönderdi.

İşletmeci Emin Yıldırım, kurban edilen koyunun etinden yapılan kebabın farkına varması için menajeri aracılığıyla Hülya Avşar'a bir buçuk porsiyon acılı el kıyma kebabı gönderdiklerini belirterek, "Hülya Avşar'ın açıklamaları büyük bir talihsizlik. Bütün dünya kebabımıza hayran kalıyor. Bu sadece dini bir gerek değil, aynı zamanda bir kültür olmuştur. Avrupalı kültürümüze gıpta ile bakıyor. Bizler bunu geliştirip yaşatmak yerine neden yok etmeye çalışalım. Hülya Avşar gibi topluma mal olmuş sanatçıların da bazı değerlerin korunması için öncü olmaları gerekir. Adana kebabının tadına bakınca eminiz sözlerini geri alacaktır" diye konuştu.

Sanatçı Hülya Avşar, köşe yazısında şu görüşlere yer vermişti:
"Benim fikrimi sorarsanız; İslami değerlerimizi şimdiden korumaya başlarız. Asıl tehditkar pozisyonlar yolda geliyor. Size en ufak örnek veriyorum; çok sevgili bir ahbabımın 9 yaşındaki torunu, babaannesine şöyle bir soru sormuş, 'Hayvan keserek bayram yapan bir dini aklım almıyor'. İşte bu soru bana da şok. Mantıklı gelen bu soru alttan nasıl bir jenerasyon geldiğini size de fark ettiriyor mu? Belki de beni etkileme sebebi, benim de son yıllarda kurban kesmek yerine daha hayırlı olacak bir şeyler yapmayı tercih ediyor olmamdır."

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 14:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?