2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ayağı kırılan at iğneyle öldürüldü

Adana'da köprüden geçerken boş sulama kanalına düşerek ayakları kırılan at, zehirli iğneyle öldürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Hüseyin Arda (58) at arabasıyla Gülbahçesi Mahallesi Bahçelievler Caddesi üzerindeki DSİ'ye ait sulama kanalı üzerindeki köprüden geçmek istedi. Sadece bir bölümünde korkuluk bulunan yaya köprüsü üzerinden geçen at dengesini kaybetti. Bir süre köprünün korkuluk demirlerinde asılı kalan at ile arabaya çevredeki vatandaşlar müdahale etti. Araba kurtarılırken, at ise içerisinde su bulunmayan kanala düştü. Ayakları kırılan at, uzun süre can çekişirken, olay yerine gelen polis ekipleri veteriner hekimden yardım istedi. Atın bulunduğu yere gelen Seyhan Belediyesi veteriner hekimi, atın iyileşmesinin mümkün olmadığını belirterek, zehirli iğneyle hayvanı öldürdü.
Daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye aracının vincine bağlanan iple kanaldan çıkarılan at, çöp arabasına konuldu.

3 çocuk babası Hüseyin Arda, kanala düşen atın evinin tek geçim kaynağı olduğunu belirterek, "Lastikçiye gidiyordum. Çuvaldan korkunca geri gitmek istedi. Bu sırada da düştü. Ayakları takılınca askıda kaldı. Ayakları kırılınca da düştü. Evimin tek geçim kaynağı buydu" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 15:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan IP: 88.250.226.xxx Tarih : 20.12.2008 17:56:09

yazık ya :( üzüldüm simdi ha inşallah ilgililer hüseyin amcama bi at alırlar :)