2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ayağını kaybetti, azmini kaybetmedi

Bingöl'de 7 yıl önce teröristlerle girilen çatışmada el bombası tuzağına basarak, sol ayağını kaybeden Gazi Recep Çam, bir ayağını kaybetmesine rağmen devlete faydalı olabilmek için 2 yıldır çalışıyor. Çam, "Devlet şimdi istesin Doğu'da Kuzey Irak'ta görev yapmak için en önde giderim, çünkü devletimi ve çalışmayı çok seviyorum" dedi.

Elazığ Özel Harekat Taburu'nda Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yaparken gazi olan Recep Çam (38) çalışmayı çok sevdiği ve devlete faydalı olabilmek için protez ayağına rağmen 2006 yılından buyana Adana Büyükşehir Belediyesi'nde santral memuru olarak görev yapıyor.

Elazığ'da görev yaparken Bingöl'ün Genç ilçesine operasyona gittiklerini ilk çatışmada kendisinin yara almadan kurtulduğunu ancak şehit verdiklerini söyleyen Çam, "Çatışma bittikten sonra şehit arkadaşımı almak üzere ölü bölgesine giderken gazi oldum. El bombası tuzağına bastıktan sonra beni Bingöl'de bir hastane getirmişler. Daha sonra askeri helikopter ile Elazığ'a götürülüp burada tedavime devam edilmiş. El bombasının patlamasıyla birlikte sol ayağımı kaybettim. Ancak darbe alan sağ kolumu 3 kez ameliyat ettiler. En sonunda bacağımdan damar alarak sağ kolumun çolak kalmasını kurtardılar. Elazığ'da 2 gün yoğun bakımda yattıktan sonra beni Ankara GATA'ya götürdüler" dedi.

GATA'da 2 yıl tedavi gördükten sonra 2003 yılında malulen emekli olduğunu belirten Gazi Recep Çam, emekli olduğunda 33 yaşında olduğunu bu nedenle çalışmak için 2004 yılında İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunduğunu söyledi.

Çalışma isteğinin 2006 yılının Mart ayında onaylandığını ve İçişleri Bakanlığı tarafından Adana Büyükşehir Belediyesi'ne memur olarak atandığını kaydeden Çam, "Ben gazi olduğumda çok gençtim. Sol ayağımı kaybettim ama çalışabilecek durumdaydım. Çok genç olduğum için evden kahveye, kahveden eve gitmek istemedim. Çalışıp devletime faydalı olmak istedim. Bu nedenle iş başvurusu yaptım" diye konuştu.

Çalışmayı çok sevdiğini oturarak hayat geçirmenin kendine göre olmadığını vurgulayan Gazi Recep Çam, "Devlet şimdi istesin Doğu'da Kuzey Irak'ta görev yapmak için en önde ben giderim. Çünkü devletimi ve çalışmayı çok seviyorum. Çalışırken de hiç zorlanmıyorum. Artık protez bacak benimle bütünleşti. Biraz ağrı yapsa da idare ediyoruz. Yeter ki devletimiz var olsun" diye konuştu.

Bütün gazilerin, Gaziler Haftası'nı kutladığını ve şehit yakınlarına başsağlığı dilediğini ifade eden Gazi Recep Çam, "Ne Mutlu Türk'üm diyene" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 12:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?