4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Aybeyler Çetesi'ne 2. darbe

Adana'da güvenlik güçleri, cezaevinden çıktıktan sonra yeniden yapılanma içerisine giren çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Çete lideriyle birlikte 12 kişi yakalanırken, şahısların üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramada 7 tabanca ile 2 av tüfeği ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, kendilerini "Aybeyler Çetesi" olarak adlandıran organize suç örgütü üyelerinin cezaevinden çıktıktan sonra yeniden yapılanma içerisinde olduğu yönde ihbar alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Özel Hareket Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin de desteğiyle merkez Seyhan ilçesindeki önceden belirlenmiş adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenleyen polis ekipleri, çete lideri M.S.A. ile çete üyeleri Ö.K., C.A., E.A., E.G., M.A.Ö., E.B., E.E., Ö.G., İ.E., L.D. ile E.K. yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda 7 adet tabanca, 2 adet av tüfeği ile çeşitli çap ve markalarda mermiler ele geçirildi.

Şahıslar yapılan tahkikatın ardından çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, yağma, silahla adam yaralama ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 15:53:13
Güncelleme :25 Nisan 2009 Cumartesi 15:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?