3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Ayçiçeği üreticisine fiyat farkı

Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (Çukobirlik) geçen kampanya döneminde alınan ayçiçeği için kilo başına 0,065 YTL fiyat farkı ödeyeceği bildirildi.

Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk, yaptığı açıklamada, yağlı tohum bitkilerinin serbest piyasalarda fiyatının yükseldiğini belirterek, "Bunu dikkate alarak geçen kampanya döneminde kuruma ayçiçeği teslim eden ortaklarımıza kilo başına 0,065 YTL fark ödenmesini kararlaştırdık. Üreticimizin emeğini ve alın terini en iyi şekilde değerlendirmek boynumuzun borcu. Bu anlayışımız devam edecek" diye konuştu.

Çukobirlik'in artık kurumsallaştığını ve tamamen kooperatifçiliğe yöneldiğini hatırlatan Öztürk, ortak üreticilerin de emeklerini koruyan ve kendi malları olan birliklere ürün teslim ederek sahip çıkmalarını istedi.

Öztürk, "Geçen kampanya döneminde serbest piyasada ayçiçeğinin kilosu 0,600 YTL'den giderken, biz Çukobirlik olarak 0,755 YTL avans fiyat üzerinden alım yaptık. Akabinde fiyatların yükselmesi ve işleyip sattığımız ayçiçeğinden kar etmemiz üzerine bu defa, ortaklarımıza geçen 2007-2008 kampanya dönemine mahsuben kilo başına 0,065 YTL fiyat farkı verdik. Böylece serbest piyasada ürününü en fazla yaklaşık 0,600 YTL'ye satan çiftçi tek kuruş dahi fark alamazken, Çukobirlik'e ayçiçeği teslim eden ortaklarımız kilo başına toplam 0.820 YTL almış oldular. Zaten birliklerin asli görevlerinden biri, ortağının ürününü en iyi şekilde değerlendirmek, onun menfaatlerini gözetmektir. Biz de bunu yapıyoruz" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 15:34:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?