4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Azerbaycan Tiyatrosu Ceyhan'da

Azerbaycan Bakü Akademik Milli Dram Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu "Özümüzü Kesen Kılınç" adlı oyun Ceyhan’da büyük ilgi gördü.

Çukurova Üniversitesi Ceyhan Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda sergilenen oyun sonrası oyuncuları tek tek kutlayan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kültür-sanat aktivitelerinin önemine vurgu yaptı. Başkan Sözlü, oyunun da ana temelini oluşturan dil, din ve kültür birliğinin bu sayede gelişebileceğine söyledi.

Sözlü "Bizi kırmayıp Ceyhan’a kadar teşrif ederek bu oyunu ilçemizde sahneleyip emek veren tüm sanatçılara hem teşekkürlerimi hem takdirlerimi sunuyorum. Aslında bizim varolan soy birliğimizin, dil, din ve kültür birliğimizin daha sıkı bir şekilde devamı bu tür kültürel faaliyetlerin yoğunlaşmasına bağlı. Ceyhan olarak kardeşlerimizle bu sıkı irtibatı sürdürüyoruz” dedi.

Başkan Sözlü, sanatın temel dallarından olan tiyatronun toplumların uygarlık düzeyini geliştirici bir misyon taşıdığını belirterek; “Ceyhan Belediyesi olarak tiyatroda da önemli organizasyonlara imza atıyoruz. Türk Dünyasının büyük halk şairi ve yazarı Merhum Bahtiyar Vahapzade’nin kaleme aldığı bu oyunun ilçemizde sahneleyen Bakü Akademik Milli Dram Tiyatrosu’na Ceyhan adına çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu

Ceyhan Belediyesi’nin organizasyonunda ücretsiz olarak sahnelenen oyunda, M.S. 630’lu yıllarda Çin İmparatorluğu tarafından yıkılan 1. Göktürk Kağanlığı’nın egemenlik ve diriliş mücadelesi anlatılıyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 13:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?