4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Babalar Günü'ne hüzünlü girdi

Adana'da 8 kişinin öldürüldüğü katliamda 2 oğlunu kaybeden emekli bankacı Celal Kopar, Babalar Günü'nde buluşup kendi elleriyle yemek yapacağı çocuklarının acısını yaşıyor.

Boşandığı eşinin kardeşi Murat Yüksel'in geçirdiği cinnet sonrası işlediği katliamda çocukları Arif Kopar (19) ve Halil İbrahim Kopar (17) ile eski eşini kaybeden Celal Kopar, Babalar Günü'nde acıların en büyüğünü yaşadı. Çocuklarının hayatın baharındayken öz dayıları tarafından katledilmesine isyan eden Kopar, Babalar Günü'nü ilk kez oğullarından yoksun bir halde geçirmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Her Babalar Günü'nde oğullarına kendi elleriyle en çok sevdikleri patates kızartmasını yapan Celal Kopar, "Çocuklarımla karne dağıtıldıktan sonra ve ÖSS bittikten sonra benim evde Babalar Günü'nde biraraya gelecektik. Çocuklarım benim kendi elimle yaptığım patates kızartmasını çok severlerdi. 'Baba sen yemek yaparsan geliriz. Bizi dışarı çıkartırsan gelmeyiz' derlerdi. Ben onlara Babalar Günü'nde patates kızartması yapacaktım. Hep birlikte Babalar Günü'nü kutlayacaktık. Ama olmadı, çocuklarım vahşice dayıları tarafından katledildi. Ne Halil İbrahim karnesini alabildi ne de Arif ÖSS'ye girebildi. Ben Halil
İbrahim oldum karnesini aldım. Bugün oğlum ÖSS'ye girecekti. Babalar Günü olarak bana mühendislik bölümünü kazanıp en büyük hediyeyi verecekti" dedi.

Katledilen 2 evladını 12 gün önce kendi elleriyle yıkayıp kefenleyerek toprağa gömdüğünü anlatan Kopar, çocuklarının cenazeleri yıkanırken onları öptüğünü, kendi eliyle mezara koyarak orada vedalaşıp Babalar Günü'nü kutladığını ifade etti.

Kopar, "Onlarsız bir Babalar Günü cehennem gibi. Allah kimsenin başına vermesin" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 12:12:44
Güncelleme :14 Haziran 2009 Pazar 12:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?