2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Babalar Günü'nü sokakta geçirecek

30 yıl çalıştığı Almanya'dan hor görülmeye dayanamayarak Türkiye'ye dönen 67 yaşındaki Selahattin Yıldız, varlık içinde yaşayan çocukları bakmadığı için Babalar Günü'nü sokakta geçirecek.

İş ve ekmek bulmak umuduyla 1973 yılında Almanya'ya giden Selahattin Yıldız, 30 yıl kasaplık yaptığı ülkede hor görülmeye dayanamayınca 2003 yılında Türkiye'ye kesin dönüş yapmaya karar verdi. Ancak eşi ve çocukları, Selahattin Yıldız ile Türkiye'ye dönmeyerek Almanya'da kaldı. Mersin'de kasap dükkanı açan ve iflas ederek Adana'ya yerleşen Yıldız, hastalanınca çalışamaz hale geldi. Yıldız, oturduğu evin kirasını da ödeyemeyince eşyalarıyla birlikte sokağa atıldı.

Yıllarca çalıştığı Almanya'nın kendisi için hiçbir zaman Türkiye gibi bir vatan olmadığını, gurbette kaldığı süre içerisinde hep acılar çektiğini belirten Yıldız, "Almanya'da Türkleri hep hor gördüler. 'Pis Türk' dediler. Ben buna ancak 30 yıl dayanabildim. Ayrıca iki eşimden olan 5 çocuğum da Alman kültürüyle yetiştiği için onları bu hayattan kurtarmak isteyerek 2003 yılında Türkiye'ye dönüş yaptım. İlk eşim öldü, ikinci eşim ise çocuklarımla oradaki şatafatlı hayatı seçerek, beni yalnız bırakıp
Türkiye'ye dönmedi. Bu yüzden eşimden ayrıldım. Çocuklarım büyüdü, her gün bir kızla evlenip ayrılmaya başladılar. Kızlarım da oranın kültürüne uymaya başladılar. Ancak ben 30 yıl sonra kendi vatanıma döndüm" dedi.

Yıldız, Türkiye'ye gelerek Mersin'de bir kasap dükkanı açtığını, ancak dükkanın çalışmayarak iflas ettiğini, daha sonra memleketi olan Adana'ya yerleştiğini söyledi. Selahattin Yıldız, işsiz kalınca çok zor günler geçirdiğini, çocuklarından yardım istediğini, ancak varlık içinde yaşayan çocuklarının kendisine yardım etmediğini anlatarak, şunları kaydetti: "İşsiz kalınca ahır gibi bir evde kalmaya başladım. Hayvan bile kalmazdı benim kaldığım yerde. Bu nedenle çocuklarımdan para istedim, ama göndermediler. Ben onları özel hocalar tutarak büyüttüm. En büyük oğlum İbrahim'e 17 yaşında Almanya'da en lüks arabayı aldım. Bunları yaptığım halde bana yardım etmemeleri beni çok üzdü. Yolda yürürken birden yığılmış kalmışım. Tam 4 gündür kendime gelemedim. Şimdi bu rahatsızlıktan dolayı ayakta zor duruyorum."

Çalışamadığı için para kazanamadığını, bu nedenle de çok zor durumda olduğunu belirten Yıldız, "5 çocuğum var, ama hiçbiri elini uzatmıyor. Ben onlara bir şey yapmadım. Onları bolluk içinde yaşattım. İlk eşimden olan kızımın İstanbul'da beyaz eşya dükkanı var. En büyük oğlum menajer. Oğlumun biri tenis hocası. Ancak bana sahip çıkmıyorlar. Daha önce kaldığım ahır gibi evden kirasını ödeyemediğim için sokağa atıldım. Artık sokakta kalıyorum" diye konuştu.

Babalar Günü'nü çocukları yardım etmediği için sokakta geçireceğini söyleyen Selahattin Yıldız, "Ben çocuklarıma bir şey söylemiyorum. Onlar Allah'ından bulsun. Allah onlara da aynı acıyı çektirsin. Ben de Almanya'da yıllarca sefa içinde yaşadım. Ama şimdi bu haldeyim, yarın onlar da yaşlanacak" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 10:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?