2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Babası affedince hapisten kurtuldu

Adana’da, emekli öğretmen olan babasını sırtından bıçaklayarak yaralayan genç kız, babasının affetmesi üzerine hapis cezası almaktan kurtuldu. 650 milyon lira para cezasına çarptırıldıktan sonra buruk bir sevinç yaşayan genç kız, "Babam affetse de ben kendimi affedemiyorum" diye konuştu.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuksuz yargılanan sanık Fatma Aydar (20) hazır bulundu. İlk duruşmada şikayetinden vazgeçen ve gözleri görmeyen baba Mehmet Aydar (46) ise duruşmaya gelmedi. "Adam öldürmeye tam teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar ağır hapis cezası istenen Fatma Aydar, babasına yaptıklarından dolayı özür dilerken, "Pişmanım. Bu olay bana çok şeyler öğretti. Babamı yaraladığım için kendimden utanıyorum. Babam beni affetti ama bin kendimi affedemiyorum" dedi.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, sanık Fatma Aydar’a babasını yaralamaktan önce 4 ay hapis cezası verdi. Heyet, bu cezayı daha sonra 650 milyon lira para cezasına çevirerek davayı bitirdi. Genç kız, verilen karara pek sevinemezken mahkemeye teşekkür etti.
Adana’da 23 Ağustos 2004 günü Alidede Mahallesi’ndeki Seyhan Yaşlılar Bakım Yurdu’nda meydana gelen olayda, gözleri görmeyen emekli öğretmen Mehmet Aydar, bir yerel televizyon kanalında ailevi sorunlarını anlattığı için kızı Fatma Aydar tarafından bıçaklanarak ağır yaralanmıştı. Yaşlı adam, Adana Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken kızı Fatma ise çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. Genç kız ilk duruşmasında babasının şikayetinden vazgeçmesi üzerine tahliye edilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 15:37:48
Güncelleme :5 Aralık 2004 Pazar 13:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?