5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Babasına kavuştu

Adana’da, içki içirildikten sonra işkence yapılan ve tecavüz girişiminde bulunulan 3.5 yaşındaki erkek çocuk, kaçırıldıktan 57 gün sonra babasına kavuştu. Hastanede oğlunu perişan halde bulan baba, "Bunu yapanlara adalet gereken cezayı vermeli" dedi.

Edinilen bilgiye göre, önceki akşam polis ekipleri tarafından merkez Seyhan İlçesi Yeşilyuva Mahallesi Yeşilyuva Çocuk Parkı’nda baygın ve çıplak halde bulunarak hastaneye kaldırılan 3.5 yaşındaki Musa Berkay Yayılhan babasına kavuştu.

Adana Numune Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne kaldırılarak kontrolden geçirilen ve kafasında, gözünde ve bacaklarında darba bağlı yara ve morlukların yanısıra vücudunun değişik bölgelerinde de sigara yanıkları tespit edilen Musa Berkay Yayılhan’ın Ankara’da yaşayan babası İsmail Yayılhan (27), televizyonlarda oğlu ile ilgili haberleri görünce bu sabah Adana’ya geldi. 57 gündür haber alamadığı oğluna kavuşmanın sevincini yaşayan Yayılhan, "Bunu yapanlara adalet gereken cezayı vermeli" dedi.

Sık sık oğlunu öperek sarılan Yayılhan, "Seni annen mi kaçırdı buraya. Seni Özlem annene götüreceğim. Çamlığa gidip mangal yakacağız" diye konuştu. Annesine telefon açan baba İsmail Yayılhan, çocuğunu bulduğuna inandırmak için telefonu çevresindeki vatandaşların yansıra oğluna da vererek, "Allah onların belasını verecek. Sen hiç merak etme" ifadesini kullandı. Küçük Musa, babasının öpüp sevmesi karşısında etrafına gülücükler saçarken İsmail Yayılhan, oğlunu Ankara’ya götürerek tedavisini orada yaptıracağını söyledi.

Oğlunun 57 gün önce kaybolduğunu söyleyen İsmail Yayılhan, 2001 yılında Hanım Başpınar adlı kadınla dini nikah yaptırarak evlendiklerini ve Musa Berkay doğduktan sonra da eşinin ruhsal bunalıma girerek ayrıldıklarını söyledi. Çocuğunun ayrıldığı eşi tarafından kaçırılmış olabileceğini söyleyen baba İsmail Yayılhan, "29 Mart 2005 günü çocuğum kayboldu. Evde, ayrıldığım eşim çantasını ve cüzdanını düşürmüş. 3 Nisan 2005 günü de Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na çocuğumun kaçırıldığıyla ilgili dilekçe vermiştim" şeklinde açıklama yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 11:48:50
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 13:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?