2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Babasını baltayla öldürene tahliye

ADANA’da kendisini tokatlayan babası 55 yaşındaki İbrahim Kanaç’ı uyurken kafasını balta ile parçalayarak öldürmekten yargılanan 18 yaşındaki Cengiz Kanaç, ‘sağır-dilsiz oluşu ve olay tarihinde 18 yaşından küçük olması’ dikkate alınarak, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılıp tahliye edildi.

10 Haziran 2006’da merkeze bağlı Sarıhamzalı Köyü’nde meydana gelen olayda, Ankara Hipodromu’ndan çalışan ve evine izinli gelen konuşma ve işitme engelli Cengiz Kanaç, kendisinden para isteyen inşaat ustası babası ile tartıştı. Tartışma sırasında kendisine tokat atan babasına sinirlenen Kanaç, ailesinin gece uyumasını bekledi. Herkes uyuduktan sonra da, annesinin yanında yatan babasını, kafasına balta ile vurarak öldürdü.

Olay sonrası evden kaçan ve köyün civarında yakalanan Kanaç, tutuklandı. Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Yakınını öldürme’ suçlaması ile ‘Müebbet hapis’ cezasıyla yargılanan Kanaç, son duruşmada pişman olduğunu söyledi. Yeminli tercüman aracılığıyla, işaret diliyle son savunmasını yapan Kanaç, “Babam alkol alarak devamlı beni dövüyordu. Kazandığım parayı elimden alıyordu. En son attığı dayağı içime sindiremedim. Evdeki balta ile öldürdüm, pişmanım” dedi.

Sanığın suçu ağır tahrik altında işlediği kanaatine varan mahkeme, sağır ve dilsiz olması ve olay tarihinde 18 yaşından küçük olması nedeniyle Kanaç’a 11 yıl hapis cezası verdi. Duruşmadaki iyi halini de göz önüne alarak cezayı 5 yıl 10 aya indiren mahkeme, cezaevinde yattığı süreyi de göz önünde bulundurarak, tahliyesini kararlaştırdı.

DHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 11:55:42
Güncelleme :7 Şubat 2008 Perşembe 11:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin vatankuşu IP: 85.99.128.xxx Tarih : 11.02.2008 09:01:47

işte adelet,hiç şüpheniz olmasın pek yakındada annesini öldürür,nasıl olsa her bir can almanın bedeli 5 yıl diilmi?bu kişin ailesi nasıl güvende olacak peki,evde insanlar uyuyamazki uyurken öldürülecek korkusuyla,aslında serbest bırakanın evine göndereceksin bu katili bakalım onlar uyurmu bu kişiyle aynı evde?