4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Babasının katilini arıyor

Adana'da, mayıs ayında Beşiktaş'ın şampiyonluk maçını izledikten sonra evine dönerken bir aracın çarpması sonucu ölen babasının katilinin bulunması için Adana Emniyet Müdürlüğü'ne mail atan 20 yaşındaki Özlem Sancar, polisi harekete geçirdi.

Kantin işletmeciliği yapan iki çocuk babası 43 yaşındaki Ali Sancar, 31 Mayıs 2009 tarihinde Tufanbeyli ve Havalisi Dayanışma Derneği'nde arkadaşları ile birlikte Beşiktaş'ın Denizlispor ile yaptığı maçı izledi. Dernek binasında takımının şampiyonluğunu kutlayan Ali Sancar, arkadaşının kullandığı araçla evine doğru yola çıktı.

Dilber Sekisi'nde arkadaşının yeni doğan bebeğine aldığı balonu düşürünce aracı durdurttu. Arkadaşlarının "boş ver" demesine rağmen yolun karşısına geçen balonun peşinden giden Ali Sancar'a plakası alınamayan bir araç çarparak kaçtı. Yere düşen Sancar, arkadaşlarının çağırdığı ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza haberini alan eşi Nuriye Sancar ve çocukları hastaneye koştu. Eşine, "Korkma ben iyiyim" diyen talihsiz adam yaklaşık bir saat sonra öldü.

Sancar ailesi bu ölümle yıkıldı. Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencisi Özlem Sancar, babasının ölümüne neden olan trafik canavarının bulunup adalete teslim edilmesi için girişimler başlattı. Özlem Sancar, ilk iş olarak Adana Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Salih Kesmez'e mail attı. Maili okuyan Kesmez de, Sancar ailesini ziyaret ederek bu cinayeti aydınlatacağını söyledi.

Kurmayları ile görüşen Kesmez, Cinayet Masası ekiplerinden oluşan özel bir ekip kurdurdu. Ali Sancar'ın ölmesine neden olan araca dair ellerinde tek delil kırık far camları olan polis, kent merkezindeki 300 oto tamircisini tek tek gezerek ip ucu bulmaya çalıştı. Yapılan görüşmelerde kazaya karışan aracın 1989-2001 arası Doğan SLX olduğu bilgisine ulaşılarak aranılacak araç sayısında önemli bir azalma sağlandı.

Ali Sancar'ın katilini bulunması için özel bir ekibin gece gündüz demeden çalıştığını açıklayan Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, şöyle konuştu: "Konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyordu. Ancak, kızımızın mailini alınca hemen özel bir ekip kurduk. Onun acısı bizim acımızdır. Faili meçhul dosyalar raflarda tozlu bir şekilde kalmayacak. Bu olayın failini bulmak için canla başla çalışıyoruz. Kızımızın babasının katilini yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Onun gözyaşlarını bu şekilde dindireceğiz. Özlem'i mutlu görmek bizi daha da mutlu edecek."

Özlem Sancar ise kazanın üzerinden 3.5 ay geçmesine rağmen hala babasının katilinin bulunamadığını, kazadan sonra hem kardeşinin hem de kendisinin psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Sancar, kaza sonrası babasına çarpan aracın kaçmak yerine durup babasını hastaneye götürmesi halinde belki de babasının bugün hayatta olacağına dikkat çekti.

Sancar, babasını öldüren aracın markasını polisin belirlediğini vurgulayarak şunları söyledi: "Ben hala babamın katilinin bulunacağından ümitliyim. Bu emniyet müdürü bana güven veriyor. Babamın katili bulunursa biraz olsun rahatlayacağız. 3.5 ay yaşadığımız çile biraz olsun dinecek."

Sancar, babasına çarpıp kaçan sürücüye şöyle seslendi: "Sen babamı öldürüp kaçtın. Belki babamı doktora götürsen ölmeyecekti. Acaba senin çocuğun yok mu? Sana aynı şeyi yapsalar çocukların ne yapardı. Sen de hiç vicdan yok mu?"
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 13:12:32
Güncelleme :17 Eylül 2009 Perşembe 13:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?