4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bağlanan otobüsler trafiğe çıktı

Üzerinde Seçim Kanunu'na aykırı afişler yer aldığı gerekçesiyle dün gece bağlanan Adana Büyükşehir Belediyesi otobüsleri, üzerindeki afişler çıkarıldıktan sonra bugün tekrar yolcu taşımaya başladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP adayı Aytaç Durak'ın seçimle ilgili afişleri bulunan ve şehir içerisinde yolcu taşıyan otobüsler, dün Seçim Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bağlanmıştı. Adana Valiliği yakınındaki parka çekilen belediye otobüsleri, bugün üzerindeki afişler çıkarıldıktan sonra tekrar trafiğe çıkarak, yolcu taşımaya başladı.

Başkan Durak, bugün Encümen Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, emniyet güçlerinin Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayacak şekilde kendilerini hedef alan bir tutum içerisinde olduğunu savundu.

Adana'da siyasetin seviyesinin Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayacak şekilde düşürüldüğünü söyleyen Durak, "Bazıları hesapları tutmayınca, sıkışınca hem seviyeyi düşürüyorlar, bu seviyesiz tartışma ortamında ortalığı bulandırarak bulanık suda balık avlarız diye düzeni bozmak istiyorlar. Düzen ve seviye bulanıklaşınca da en güçlü argümanlarımızı ve en güçlü seçim propaganda silahlarımızı da elimizden alıyorlar. Emniyet güçleri maalesef Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayacak şekilde bizi hedef alan bir tutum içinde" dedi.

Durak, bir basın mensubunun belediye otobüslerinin bağlanmasıyla ilgili sorusu üzerine, "Bunlar basit olaylar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 16:15:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?