1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Bahalı güven tazeledi

BAHALI GÜVEN TAZELEDİ

Demiryol-İş Sendikası Adana Şubesi'nde başkan değişmedi. Tek listeyle gidilen kongrede mevcut başkan Kemal Akay Bahalı'nın hazırlamış olduğu listeyle gidildi. Oy kullanan üyelerin tamamının desteğini alan Bahalı, yeniden başkanlık görevine getirilerek güven tazeledi.

Demiryol-İş Sendikası Adana Şubesi'nin, '9. Olağan Genel Kurul Toplantısı', Büyük Sürmeli Oteli'nde gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gösterilen kongrenin divan başkanlığınıysa Demiryol-İş Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Kaya üstlendi. Mersin ve Adana'nın yanı sıra Adapazarı, Afyon, Ankara, Konya, Kayseri, Malatya, Erzurum, Sivas, Osmaniye, Eskişehir ve İzmir'den 13 şube başkanının da katıldığı genel kurul, saygı duruşu ve hemen ardından da İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle başladı.

Burada konuşan Şube Başkanı Kemal Akay Bahalı, yaşamlarını ücretleriyle kazananların, hayat standartlarında önemli oranda düşüşler yaşandığını ifade ederek, “Yaşanan süreçte on binlerce kişi işini kaybederken, sendikalı işçiler dışında ücretlerin oldukça düşük olduğunu görüyoruz. Türkiye'de önemli bir kesimin ücreti, asgari ücret veya bu düzeyin altındadır. Enflasyonun kağıt üzerinde yavaşlamış olması ve sürdürülebilir bir büyümenin varlığı, çarkları döndüren emekçilerin, iş bekleyen milyonların durumunda bir iyileşme sağlamamıştır. Büyüme ve enflasyonki yavaşlamanın faturasıysa emekçi sınıflara çıkarılmak istenmektedir. Çeşitli ekonomik kararlarla işten çıkartmalar artmış ve işten çıkarılanlarsa yeniden iş bulamamaktadır” dedi.

Bugün Türkiye'de yaşayan her bir insanın, tükettiği malın yüzde 70'ine kadar 'dolaylı vergi' ödediğine dikkat çeken Bahalı, ekonomideki kötü gidişatın faturasının kendilerine kesilmesini de asla kabul etmeyeceklerinin altını çizdi. Bahalı, “Büyüyen gelir adaletsizliği ve işsizlik; ucuz işçilik ve durmadan çoğalan yedek işsizler ordusunu üretmekte, kamu işletmelerinin özelleştirilmesi ve sendikal örgütlenmenin engellenmek istenmesi üzerine önemli giderilmesi gereken sorunlar, çalışma yaşamının da gündemindedir” diye konuştu. Öte yandan, önceki gün Adana'ya gelen Demiryol-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın, bir yakının vefatı nedeniyle bu sabah saatlerinde Ankara'ya geri dönmek zorunda kaldığı ve bu nedenle de kongre salonundaki yerini alamadığı bildirildi.

BAHALI GÜVEN TAZELEDİ
BAHALI GÜVEN TAZELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2011 Cumartesi 12:12:03
Güncelleme :14 Mayıs 2011 Cumartesi 12:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?