4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Bahar Şöleni' renkli geçti

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Dadaloğlu Avşarlar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Bahar Şöleni düzenlendi.

Sabah saatlerinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan bahar şöleninde halk ozanlarından Mahmut Taşkaya, Aşık Postacı, Aşık İmami, Aşık Sefai gibi sanatçılar da türküleri ile renk kattılar. Binlerce Sarıçamlı ve bölge insanının katıldığı şölende misafirlere Avşar pilavı ve kebap ikram edildi. Misafirler kıl çadırlarda ağırlandı.

Şölene katılan Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Türkiye’nin Yörük Türkmen kültürü açısından önemli yerleşim birimleri asıda yer alan Sarıçam'da böyle bir etkinliğin düzenlenmesini desteklediklerini belirtti.

Bahar şenliklerinin aynı kültürü yaşayan ve aynı havayı teneffüs eden yöre halkının bir araya gelerek kaynaştığını belirten Zenilci, “Sarıçam ilçesi yöresel kültürün yaşatıldığı, toplumun kenetlenmesi için bir araya geldiği önemli bir ilçe olacak. Bu yönde ileriki aylarda ve yıllarda bazı adımlar atacağız. Tamamı bir birine akraba olan bölge halkı geçmişle gelecek arasında köprü olan kültürel bağları canlandırmak için bu tür etkinlikleri daha rahat yapmaları imkanını ağlayacağız. El ele verip Sarıçam’ı daha güçlü hale getireceğiz” dedi.

Şölene, AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın ve bazı bürokratlarda katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 13:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?