4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bakan Atalay Adana'da

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını sağlayan yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürmeye hazırlanan CHP'nin bu girişiminin yasal hakkı olduğunu söyledi.

Bakan Atalay, Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu 2008-2009 eğitim-öğretim yılı 7. dönem mezunları için düzenlenen mezuniyet törenine katılmak üzere Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile birlikte özel uçakla Ankara'dan Adana'ya geldi.

Bakan Atalay ve Köksal, Adana Valisi İlhan Atış, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez tarafından karşılandı. Havalimanından çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Atalay, CHP'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını öngören yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürme girişiminin yasal hakkı olduğunu belirterek, "Anayasamızda yasal hakların kime verildiği bellidir. Ana muhalefet partisinin de bu yasal hakkıdır" dedi.

Türkiye'nin Uygurların sürgündeki lideri Rabiya Kadir'in 2006 ve 2007'deki vize başvurularını geri çevirmesiyle ilgili soruları cevaplayan Atalay, "Bu Dışişleri Bakanlığı'nın işi. Bu konuda dün de soru soruldu. Ama bu konu Dışişleri Bakanlığı'nın görev sahasında. Onlar konuyu inceliyor" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Atalay, Münevver Karabulut'un öldürülmesinin üzerinden 129 gün geçmesine rağmen zanlının hala yakalanamamasıyla ilgili bir soruya ise cevap vermedi. Bakan Atalay ile Köksal, daha sonra mezuniyet törenine katılmak üzere Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu'na geçti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 10:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?