4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bakan Çubukçu Adana'da

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Cumhuriyet tarihindeki 2. büyük eğitim seferberliğinin AK Parti Hükümeti döneminde yapıldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri'nin düğün törenine katılmak üzere geldiği Adana'da AK Parti Seyhan İlçe Teşkilatı 3. Olağan Kongresi'ne katıldı. Bakan Çubukçu, yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümeti olarak Türkiye'ye büyük kazanımlar sağlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Çalışmaların büyük azim ve kararlılıkla devam ettiğini belirten Çubukçu, "Türkiye'de çözümlenemez denilen problemlerin üzerinde çalışıldığında çözüldüğünü AK Parti döneminde gördük. Türkiye İngiltere'de gerçekleştirilen G-20 zirvesinde 16. sırada yer aldı. Bizler 'Böyle gelmiş böyle gider' kelimesini kullanmıyoruz" dedi.

Türkiye'nin ekonomik krizden en az etkilenen ülkelerden biri olduğunu dile getiren Bakan Çubukçu, şöyle konuştu:

"Kader denilen enflasyon hayatımızdan çıktı. Bütün dünya ekonomik sıkıntı yaşıyor. Hiçbir şey yokken bankaların battığı dönemleri hatırlıyoruz. Her yerde döviz büroları vardı. Türk parası değerlendi. Alım gücü yükseldi. Ekonomi, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman öncelik verdiği konudur."

AK Parti döneminde birey olarak insan öneminin arttığını kaydeden Çubukçu, bütçede en büyük payın eğitime aktarıldığını söyledi. Çubukçu, "Eğitimde, sağlıkta, adalette her alanda önemli reformlar bu dönemde gerçekleştirildi. Cumhuriyet tarihimizin 2. büyük eğitim seferberliği de, ülkemizin öğretmenleriyle, öğrencileriyle, okullarıyla, ücretsiz dağıtılan kitaplarıyla, okullaşma oranlarıyla tarihin en iyi seviyesini yakaladı" diye konuştu.

Özürlü çocukların eğitimiyle ilgili Bakanlığın yaptığı çalışmalardan bahseden Çubukçu, "Özürlü ailelerin evde bakım hizmetlerini, özürlü çocukların eğitim giderlerini karşılıyor olmamız bir karşılık olarak değil, bir dua olarak her zaman siyasetçi olarak bizlere güç veriyor" dedi.

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Sağlam'ın "Adana'da fen lisesi binasına ihtiyaç var" talebine Bakan Çubukçu, "Talep ve arzularınız benim için olmazsa olmaz. Adana için ne gerekiyorsa her şeyi en iyi şekilde yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Bakan Çubukçu, AK Parti Seyhan İlçe Teşkilatı 3. Olağan kongresinin ardından gün boyu ziyaretlerini Adana'da sürdürecek.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 16:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HASAN YAZAR IP: 212.175.112.xxx Tarih : 1.06.2009 20:14:38

SAYIN BAKANIMIZI SİNANPAŞA YİBO 'YU ŞEREFLENDİRMELERİNİ ARZU EDİYORUZ KENDİLERİNİN YİBOLARA AYRI BİR ÖNEM VERDİĞİNİ BİLİYORUZ.