4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bakan Günay'dan müdüre tepki

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adana'da incelemelerde bulunduğu müzede klimanın 30 derecede çalıştırıldığını ve müzenin tavanının çürüdüğünü görünce müze müdürüne tepki gösterdi.

Bakan Günay, incelemelerde bulunmak için geldiği Adana Arkeoloji Müzesi'nde klimanın 30 derece sıcaklığa ayarlanarak çalıştırıldığını görünce duruma tepki gösterdi. Günay, "Buradan sıcak hava geliyor. Niye sıcak açtınız onu? Bunu kim açtı arkadaşlar? Kardeşim bu müzede sorumlu kim, bunu kim açtırdı? 30 dereceyle kim çalıştırıyor bunu?" dedi.

Müze Müdürü Kazım Tosun'un, "Efendim bunu genelde çalıştırma imkanımız olmuyor. Elektrik donanımı kaldırmıyor" demesi üzerine Bakan Günay, "Şu anda niye çalıştırıyorsunuz o zaman. Ne var ki, niye ki?" diye karşılık verdi. Günay, müzede bulunan tarihi eserlerle ilgili Tosun'a sorular yöneltti. Günay, aldığı cevaplar karşısında müze müdürüne, "Kaç yıldır burada görev yapıyorsunuz? Nereden geldiniz? Arkeolog musunuz?" diye sordu.

Bakan Günay, müze binasının tavanının su sızıntısı nedeniyle çürüdüğünü görmesi üzerine de, "Bu neden yapılmıyor? Bu çatı önemli, duvar da rutubet almış" dedi. Onarım için gerekli paranın geldiği, kısa sürede ihaleye çıkılacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 23:08:04
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 09:16:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?