2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Bakan Şahin Adana'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Mersin İdmanyurdu Kulübü tarafından düzenlenen ’Sporda Vefa ve Dostluk Gecesi’ne katılmak üzere Adana’ya geldi.

Bakan Şahin, havalimanında Vali M.Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AKP Adana İl Başkanı Abdullah Doğru ile çok sayıda partili tarafından karşılandı.

Basın mensuplarının Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın Galatasaray derbisi sonrası yaptığı açıklamaları ile ilgili soruları üzerine Bakan Şahin, "Bu konuları ayakta değerlendirmeyelim. Bu işler ayakta konuşulmaz. Bu konuyla ilgili daha sonra açıklamada bulunacağım" dedi.

Adanaspor’un TMSF’ye devri konusunda TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ile görüştüğünü ifade eden Bakan Şahin, "Hükümet olarak TMSF’ye karışmıyoruz. Ama TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ile görüştüm. TMSF’nin Adanaspor’a bir önerisi var. Bu öneriyi Adanaspor yöneticilerine ilettim. Benden randevu talep ettiler, ama henüz gelmediler" diye konuştu. Bakan Şahin, Mersin İdmanyurdu kulübüne anlamlı bir geceye kendisini davet ettikleri için teşekkür etti.
Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak ise, futbol terörüne önlem için biletsiz hiç kimsenin stada sokulmaması gerektiğini belirterek, "Taraftar kulübünü seviyorsa cebinden para verir stada girer. O zaman taşın altına elini sokmuş olur. Bunlar eğitim noksanlığından oluyor. Sporun ne olduğunun bilinmesi lazım" diye konuştu.
Belediye başkanlarının spor kulüplerine yönetici olamayacakları yolunda çıkan kanunu kendisinin istediğini söyleyen Başkan Durak, "Daha önce valilerin spor kulüplerine yönetici olamayacağına ait genelge vardı. Oradan hareketle bu kanun çıktı. Belediye başkanı o şehrin babası, ağabeyidir. Herkese aynı mesafede olmalıdır. Belediyeler sporun yaygınlaşması için eğitim ve altyapı hizmetlerini öne çekmelidir" dedi.

adana
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 08:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?