1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Balcalı'da 7 ay sonraya randevu

BALCALI'DA 7 AY SONRAYA RANDEVU

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde çocuk hastalıkları bölümünün alt dallarında muayene olmak isteyen hastalara en erken 7 ay sonraya randevu verildiği bildirildi.

Hükümetin sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında isteyen her vatandaşın istediği her hastaneye gitmesinin yolu açıldı. Ancak vatandaşlar hastanelerden kısa süreli randevu alamamaktan şikayetçi. Adanalılar özellikle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümü'ndeki polikliniklerden muayene olmak için randevu almak için telefon açtıklarında 7-8 ay sonrasına randevu verilmesinden şikayetçi oldu. Vatandaşlar hasta olan çocuklarına 7-8 sonra randevu verilmesine bir anlam

veremediklerini, yoğunluk nedeniyle bile olsa en fazla 1 ay süre verilmesi gerektiğini söyledi. Adanalılar hastanenin "ölümüne randevu" verdiğini, hükümetin her vatandaşın her hastaneye gitmesinin önünü açmasının bu durumda hiçbir anlamı olduğunu vurguladı.

 

"BAZI ALT DALLARDA 7 SONRAYA RANDEVU VERİLİYOR"

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Vekili Yrd. Doç. Dr. Levent Toksöz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, her vatandaşın her hastaneye kolayca gitmesinin ardından Balcalı Hastanesi'nin kalitesinden dolayı daha çok tercih edilen bir hastane haline geldiğini, daha öncede yoğun olan hastanenin yoğunluğunun iki katına çıktığını belirterek, "Kafası ağrıyan hasta bile buraya gelip muayene olmak istiyor. Oysa üniversite hastaneleri ilk müdahale yerleri değildir. Hasta önce sağlık

ocaklarına, devlet hastanelerine ya da özel hastanelere gidip, elinde film ya da tahlilleriyle üniversite hastanesine gelmeli. Oysa şimdi herkes istediği hastaneye gidebildiği için karnı ağrıyan da randevu alıp bizim polikliniklerde muayene olmak isteyince yığılma oluyor" dedi.

Balcalı Hastanesi'nin bin 120 yatak kapasite ile çalıştığını, ulaşan yüzde 110 doluluk oranıyla çalıştıklarına dikkat çeken Toksöz şöyle devam etti:

"Biz 70 milyon nüfuslu Türkiye'nin 20-25 milyonuna sağlık hizmeti veriyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bu kadar kapsamlı bir hastane olmadığı için çok zorluk çekiyoruz. O kadar yoğunuz ki bazı ameliyat ettiğimiz hastalarımızı öğleden sonra taburcu edip yerine hasta alıyoruz"

Toksöz, Balcalı'ya sadece doğu ve güneydoğudan değil batıdan da hasta geldiğini, bu nedenle de yoğunluğun arttığını kaydetti.

Polikliniklerde ise bir günde 2 bin 500'ü geçen hastanın muayene edildiğini çocuk hastalıkları bölümünün alt dallarında yığılmanın daha fazla olduğunu bu nedenle uzun süreli randevuların verilmesinin söz konusu olduğunu anlatan Toksöz, "Çocuk Hematoloji bölümünde 10 gün, çocuk onkoloji 10 gün, kardiyoloji 4 ay, çocuk sağlığı 6 ay, çocuk alerji 4 ay, çocuk endokrin bölümlerinde en erken 7 ay sonraya randevu veriliyor. Çocuk nöroloji bölümünde hastanın durumuna göre 1 gün ve 1 ay arasında, çocuk

enfeksiyon bölümünde ise 15-20 gün sonraya randevu veriliyor. Ancak bu randevu sistemi esnek tutulabiliyor. Çünkü bu bir insan sağlığı. Bu nedenle telefonla randevu alan kişi çocuk sağlığı bölümüne geldiğinde eğerki çocuğun durumu ciddi ise randevu gününe bakılmaksızın çocuğa hemen müdahele ediliyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 10:42:00
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 12:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?