3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Balıkçıların gözü Ramazan'da

Balık sektörü, ümidini av sezonuyla birlikte başlayacak Ramazan ayına bağladı.

1 Eylül'de başlayacak av sezonu için hazırlıklarını tamamlamaya çalışan Akdenizli balıkçılar, aynı tarihe denk gelen Ramazan ayının ağları bereketlendireceğini düşünüyor.

Geçtiğimiz av sezonunu kazançlı geçiren ancak daha sonra geçen yıla oranla durgun bir dönem yaşayan balıkçılar, yasağın kalkacağı 1 Eylül tarihini bekliyor. Bu tarihte Ramazan'ın da başlayacak olması, balıkçıları sezonun bereketli geçmesi konusunda umutlandırıyor.

Adana'da balıkçılar çarşısında 6 yıldır balıkçılık yapan Ortaçlar Balıkçılık sahibi Murat Eke, geçen yıl av sezonundan sonra fiyatların düşük olmasına rağmen satışların bir önceki yıla göre yüzde 30 azaldığını söyledi.

Balıkçılık sektörünü en fazla küresel ısınmanın vurduğunu belirten Eke, "Küresel ısınmadan dolayı balık tadında bir değişiklik var. Aynı zamanda aşırı sıcaklardan dolayı Akdeniz'de balıkta bir azalma var. Bu nedenle bir gelen müşteri bir daha balık almaya gelmiyor. Siftah yapmadan dükkan kapattığımız günler oluyor" dedi.

Eke, küresel ısınmanın yanı sıra Türkiye'de balık kültürünün gelişmediğini, balık eti yerine tavuk ya da kırmızı et tercih edildiğini vurguladı.

Ramazan'la birlikte av mevsiminin de gelmesiyle balık bereketi yaşanacağını bunun da fiyatlara yansıyacağını kaydeden Eke, "Avlanma dönemi öncesinde binlerce balıkçı, rıhtım ve limanlarda kızağa çektikleri teknelerini av sezonuna hazırlıyor. Hasret sonrası av heyecanının giderek arttığı şu günlerde Akdenizli balıkçılar, mübarek ayın da bereketiyle bol miktarda balık avlamayı bekliyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 12:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?