2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Balonlu protestoya 125'er YTL ceza!

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ), YÖK'ü protesto etmek amacıyla kampüs alanında bulunan ağaçlara "YÖK'e Hayır" yazılı balon asan 4 öğrenciye, Kabahatler Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle 125'er YTL para cezası kesildi.

YÖK'ün kuruluşunun 27. yılı dolayısıyla ÇÜ'de okuyan bir grup öğrenci, çeşitli etkinlikler düzenledi. Önceki gün üzerinde YÖK'ü protesto eden yazıların bulunduğu balonları R-1 ve R-2 dersliklerinin yakınlarında bulunan ağaçlara asmak isteyen öğrencilere, özel güvenlik birimleri müdahale etti. Balonları patlatan güvenlik görevlileri, öğrencileri polise teslim etti. İfadeleri alındıktan sonra Kabahatler Kanunu'na muhalefet ettikleri için 125'er YTL para cezası kesilen öğrenciler serbest bırakıldı.

Öğrenciler, kampüste yaptıkları açıklamada, demokratik haklarını kullanmak isterken anti demokratik bir uygulamaya tabi tutulduklarını ileri sürerek, "Bu okulun sakinleri herhangi bir etkinlik yapmak istediklerinde baskılarla karşılaşıyor. Biz demokratik hakkımızı kullandık. Cezanın iptali için dava açacağız. Parayı ödemeyeceğiz. İcra edebilecekleri bir malımız mülkümüz de yok" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 16:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?