4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Banka önünde konut izdihamı

Adana'da Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) alt gelir grubu kapsamında başvuru önceliğine göre satışa çıkardığı 18 konut için 180 kişi sabahın erken saatlerinde bankanın önünde kuyruğa girdi.

Sırada bekleyenler arasında zaman zaman tartışmalar yaşanırken, banka yetkilileri izdihamı önlemek için polisten yardım istedi.

TOKİ'nin günler öncesinden duyurusunu yaptığı Adana-Sofulu Alt Gelir Grubu Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 18 konut için geceden sırada bekleyenlere sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 100'ü aşkın kişi daha katıldı.Konutların kurasız, başvuru önceliğine göre ve seçme olanağı ile açık satışa çıkarılması, sırada bekleyenler arasında 'bankaya ilk girme yarışı'na neden oldu.

Sonradan gelenlerin ön sıralara girme çabası diğerlerinin tepkisini çekti. Tartışmaların yaşandığı kuyrukta, sıcak hava nedeniyle ortamın tansiyonu sık sık yükseldi.İzdihamın yaşanmasından çekinen banka yetkilileri, çareyi polisi çağırmakta buldu. Polis ekipleri, geceden bekleyenlerin oluşturduğu listeye yeni gelenleri de ekleyerek ortamı sakinleştirmeye çalıştı.

Ancak saat 09.00'u gösterdiğinde bankanın kapısının açılmasıyla birlikte bir anda herkes içeriye girmek istedi. Polis, ilk 5 kişiyi içeriye alarak bankanın kapısını kapattı.

180 kişinin beklediği kuyrukta sadece şanslı ilk 18 kişi konut sahibi olma hakkını kazanacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 12:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?